Nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen

31 januari 2017 door Mark van der Donk
www.ojcrosmalen.nl
Het Nederlandse amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017-2018 met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Die worden in twee jaar, stapsgewijs ingevoerd. Volgend seizoen gaan pupillen onder 8 en onder 9 jaar voetballen in de vernieuwde opzet op een kwart voetbalveld, wedstrijden van 6 tegen 6. Een seizoen later, vanaf 2018-2019, starten de teams van onder 10, onder 11 en onder 12 met de nieuwe wedstrijdvormen.

Wat verandert er precies?
Met de introductie van het nieuwe pupillenvoetbal volgt Nederland het voorbeeld van Engeland, Duitsland, Spanje en België. En daarmee werken we volgens de KNVB aan meer dribbelen, schieten, samenspelen, scoren voor onze kinderen en dus meer plezier voor onze jeugd. In een speciaal online magazine van de bond lees je alles over de nieuwe wedstrijdvormen, onze begeleiding, voetbaltechnische aspecten, competitiezaken, accommodatie en sportiviteit en respect.

Doet OJC hier aan mee?
OJC ROSMALEN ondersteunt de vernieuwingen van de KNVB. Een interne projectgroep heeft al verschillende overleggen gevoerd. Als de weergoden hadden meegewerkt, was op de zaterdagen in de maand januari zelfs op onze velden en door onze mini-voetballers een pilot uitgevoerd om de nieuwe wedstrijdvormen te finetunen. Dit kon helaas niet doorgaan, maar zal zeker alsnog plaatsvinden.

Seizoen 2017-2018
Zoals gezegd voetballen vanaf volgend seizoen pupillen onder 8 en onder 9 jaar (de voormalige F-pupillen) in de vernieuwde opzet. Dat wil zeggen: op een kwart voetbalveld, wedstrijden van 6 tegen 6. In het huidige en voorgaande seizoenen spe(e)l(d)en die leeftijdscategorieën nog 7 tegen 7 op een half veld. Spelen op een kleiner veld sluit beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd, zo is de KNVB van mening.

Seizoen 2018-2019
Een jaar later, vanaf het seizoen 2018-2019, starten de teams van onder 10, onder 11 (voormalige E-tjes) en onder 12 (1e jaars D) met de nieuwe wedstrijdvormen. Met dit overgangsjaar krijgen verenigingen en voetballers de ruimte de nieuwe opzet te leren kennen en in te voeren. In totaal krijgen zo’n 300.000 voetballertjes met de nieuwe wedstrijdvormen te maken.

Klik hier voor het online magazine.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Terug naar boven