Super-G viert lustrum op zondag 21 mei

11 mei 2017 door Robbin Bouten
www.ojcrosmalen.nl
Super-G is een van de grootste multisport-evenementen voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Dit jaar wordt het evenement voor de vijfde keer georganiseerd. Op zondag 21 mei komen kinderen en volwassenen uit binnen- en buitenland naar de regio Den Bosch om met elkaar de strijd aan te gaan. Ook op voetbalcomplex De Groote Wielen zal Super-G neerstrijken!

Naar verwachting werken zo’n 550 sporters, 275 begeleiders en 175 vrijwilligers zich in het zweet tijdens deze editie van Super-G. Het evenement is dit jaar uitgebreid met 3 nieuwe sporten. De sporten waar het zondag om draait zijn voetbal, tennis, basketbal, badminton, wielrennen, paardrijden. En voor het eerst: judo, zwemmen en atletiek. Ook voor de niet-sporters worden activiteiten georganiseerd. Kijk voor informatie en de mogelijkheid om aan te melden op www.super-g.nl.

Met ruim 550 deelnemers (onder wie zo’n 130 G-basketballers en 160 G-voetballers) groeit Super-G dit jaar opnieuw. Het toernooi wordt georganiseerd op 8 verschillende locaties in Den Bosch, Vught, Rosmalen, Berlicum en Nieuwkuijk. 

Niet-sporters
Ook voor mensen met een beperking (en familie) die niet deelnemen aan een van de toernooisporten is er wat te doen. Op het terrein van OJC ROSMALEN wordt niet alleen gevoetbald. Er is ook een veld ingericht voor Kanjam, een soort frisbeespel waarbij het aankomt op goed mikken en samenwerken. Daarnaast kunnen dansliefhebbers hun beste beentje voorzetten tijdens de dansworkshop door een ervaren coach en haar dansteam. De workshop (begeleid door een DJ) duurt ongeveer een uur en iedereen kan meedoen zolang hij/zij er zin in heeft. 

Aanmelden
Meer informatie over de 9 sporttoernooien, Kanjam en de dansworkshop is te vinden op de website. Daar is direct inzichtelijk voor welke sporten en activiteiten men zich nog kan aanmelden. Natuurlijk zijn bezoekers uit de regio van harte welkom om de teams te komen aanmoedigen. De meeste wedstrijden starten rond 10.00 uur. In de middag (tussen 15.00 en 17.00 uur) komen alle deelnemers naar voetbalcomplex De Groote Wielen in Rosmalen voor de slotmanifestatie. Op het hoofdveld van OJC worden de prijzen uitgedeeld en wordt de middag afgesloten met verschillende optredens. 

Achtergrond
Stichting Super-G is ontstaan als spin-off van de Special Olympics Nationale Spelen die in 2012 werden georganiseerd in ’s-Hertogenbosch. Dat toernooi is zo succesvol verlopen dat enkele organisatoren en sport- aanbieders de handen ineen hebben geslagen. Het succes van Super-G is te danken aan de inzet van vele vrijwilligers. Niet alleen op het evenement zelf maar ook in aanloop daar naartoe. Stichting Super-G werkt met een onbezoldigd bestuur. De organisatie van de verschillende sportonderdelen wordt volledig verzorgd door vrijwilligers van de aangesloten sportaanbieders in de regio. Het organiseren het multisport- evenement voor mensen met een verstandelijke beperking brengt kosten met zich mee. Het streven van Stichting Super-G is dat deze kosten door de samenleving worden gedragen door middel van subsidies, donaties en sponsoring.

Mensen die zich willen inzetten voor Super-G, als vrijwilligers of andere ondersteuning willen bieden kunnen contact opnemen met Super-G via info@super-g.nl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Terug naar boven