Succesvol seizoen selectieteams bovenbouw

10 mei 2017 door Eric Luyckx
www.ojcrosmalen.nl
Met het afgelopen weekend behalen van het kampioenschap in de 3e divisie door zowel de JO15-1 als JO19-1, naast het eerder behaalde kampioenschap van onze JO17-2 in de 1e klasse, heeft een bijzonder geslaagd seizoen een passende apotheose gekregen! Door deze unieke prestatie hebben we volgend seizoen weer twee teams in de landelijke 2e divisie en met de JO17-2 onze derde (!) tweede elftal op hoofdklasseniveau.

Maar er was meer om trots op te zijn dit voetbaljaar:
 • Onze JO13-2 heeft tijdens hun tweede jaar op hoofdklasseniveau tot op de één na laatste wedstrijddag zelfs meegedaan om het kampioenschap. Een prestatie van formaat.
 • OJC JO13-1 is als 2e geëindigd in de 3e divisie, met slechts 2 punten minder dan de uiteindelijke kampioen. De onderlinge wedstrijden hebben ons helaas net aan het kortste eind laten trekken, maar de afstand naar de nummer 3 is alleszeggend over het geweldige seizoen dat ze gedraaid hebben.
 • Onze JO15-2 is wederom in een competitie met, op één na, uitsluitend eerste elftallen op een knappe plaats 5 in het linkerrijtje terechtgekomen.
 • OJC JO15-1 is na een matige start in een 'flow' terechtgekomen, met als resultaat de nummer 1-positie vanaf de winterstop en afsluitend met een terechte nr 1-klassering.
   

 
 • Niet alleen de selectieteams stegen tot grote hoogte. Ook onze JO19-3 en JO13-3 legden in de 2e klasse dusdanige resultaten op de mat dat zij volgend seizoen in de 1e klasse mogen gaan voetballen. Een ongekend niveau voor derde elftallen in hun lichting.
 • Onze JO17-2 is met 12 eerstejaars (!) in staat geweest met voetballend vermogen het tekort aan fysieke weerstand te compenseren. Ze mochten zich al twee wedstrijddagen voor het eind van de competitie kronen tot kampioen van de 1e klasse.
 • OJC JO17-1 heeft zich met een ook voor 70% uit eerstejaars bestaand elftal naar een geweldige 3e plek weten te spelen. Het heeft daarnaast in alle periodes tot het laatst meegespeeld om de periodetitel.
 • Onze JO19-2 heeft zich na een zeer moeizame eerste seizoenshelft weten te herpakken en zich van de laatste plaatsen kunnen wegspelen. De eindsprint was net niet goed genoeg om directe handhaving te bewerkstelligen en ze zullen nu via de nacompetitie gaan bewijzen hoofdklassewaardig te zijn en blijven.
 • OJC JO19-1 is vanaf de eerste wedstrijddag de trotse en terechte kampioenskandidaat geweest. Na de winterstop haperde de 'machine' af en toe wat, waardoor het tot de laatste speeldag spannend is gebleven, maar alleen al de uitslagen van de laatste twee wedstrijden (0-10 en 9-1 winst) zijn alleszeggend. OJC JO19-1 is de terechte kampioen!
   


Naast de geweldige inzet, spelvreugde en het enthousiasme van alle jeugdspelers, die het uiteindelijk op het veld moesten doen, mag ook de rol van alle trainers en stafleden niet onbelicht blijven. Iedere week zijn zij minimaal 4 tot wel 5 keer per week op de club actief geweest om onze elftallen naar deze grote hoogte te stuwen. Niet alleen tijdens trainingen of rond de wedstrijden zijn zij actief geweest, maar ook in de voorbereidingen, wedstrijdanalyse, spelersgesprekken, volgen van opleidingen (OJC heeft drie TC2-trainers op de eerste elftallen staan!) en de ontwikkeling van technische, tactische en mentale weerbaarheid hebben zij het afgelopen seizoen heel veel tijd en energie gestoken. Zo ook onze keeperscoördinator Frank Vlamings, die bij alle teams, zowel eerste als tweede elftallen, doordeweeks en op de wedstrijddagen een bijdrage heeft geleverd in de uitzonderlijke prestaties die dit seizoen zijn neergezet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Terug naar boven