Karin Luchters bezoekt OJC Rosmalen Colombia

12 mei 2017 door Karin Luchters
www.ojcrosmalen.nl
In december was Jeinny Sanchez uit Colombia drie weken in Nederland. Ze bekeek er wedstrijden van OJC VR1 en VR2 en trainde twee keer mee met Vrouwen 1. Het was voor haar een hele ervaring en totaal niet te vergelijken met het voetbal in Colombia. Karin Luchters, keepster van OJC VR2 en trainster van onze MO19-1, ging onlangs naar Zuid-Amerika voor een tegenbezoek.

Jeinny studeert in Bogotá, de hoofdstad van Colombia, Sport Science en speelt zelf ook fanatiek voetbal. Daarnaast heeft ze samen met Jhon Becerra een project voor kansarme meiden die in de achterstandswijken van de stad wonen opgezet. Het project genaamd 'OJC Rosmalen Colombia' heeft als doel de meiden door middel van voetbal de juiste keuzes in het leven te laten maken. Het grote voorbeeld is onze club, met ons complex met 9 velden, waar ze in Colombia 4 keer in de week op een openbare grasveld trainen. Het project bestaat uit 15 meiden tussen de 8 en 15 jaar en is nog steeds aan het groeien. De meeste meiden wonen in de armste delen van de stad. De motivatie van de meiden is erg groot en ze zien dit als een kans op een beter leven. 

Begin april ging Karin Luchters voor 1,5 week naar Bogotá voor een tegenbezoek. Bepakt met een koffer vol rood-zwarte shirtjes van OJC Rosmalen mocht ze ervaren hoe het leven in een stad met 8 miljoen inwoners is. Er heerst een groot contrast tussen arm en rijk, zag ze. De dankbaarheid van de meiden voor de shirtjes was erg groot. Ze zullen ze met trots dragen, zo vertelden ze.

Bezoek voor meer informatie over OJC Rosmalen Colombia de Facebook-pagina.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Terug naar boven