Geslaagde demotraining Cruijff Foundation

10 september 2017 door Freddy Jacobs
www.ojcrosmalen.nl
OJC ROSMALEN was afgelopen vrijdag gastheer voor de Cruijff Foundation omtrent een presentatie en demotraining voor het 6 tegen 6-voetbal, dat dit seizoen voor een deel van de pupillen gestart is.

De avond begon met een korte inleiding van Jasper van Leeuwen (ex-scouting Ajax en samenwerking manager 40 amateurverenigingen) over het tot stand komen van het 6:6. Daarna zijn wij naar buiten gegaan voor een demonstratietraining van Michel Hordijk (ex-technisch manager Ajax onderbouw en techniektrainer NAC, FC Utrecht en CSKA Moskou). Met twaalf OJC-spelers van de JO8 en JO9 werden in de stromende regen verschillende vormen en mogelijkheden om te trainen voor deze leeftijdscategorie voorgedaan. De spelers genoten zichtbaar.

Na deze training ging de sessie weer door. Onderwerp van gesprek was hetgeen er buiten was getraind en de drie pilaren waarop deze training was gebaseerd. Daarna volgde een opdracht; het maken van een training naar aanleiding van een model, waar een training volgens de Cruijff-visie aan moet voldoen. Hiervan werden er enkele in groepsverband besproken. Zo ook de training van leider Jacco Oudeman (JO9-7), die een en ander op de flip-over uitlegde. De avond werd afgesloten met het uitdelen van het certificaat van het bijwonen van deze bijeenkomst.

Graag wil ik, Freddy Jacobs, ook de volgende mensen van OJC ROSMALEN bedanken voor het deelnemen aan deze bijeenkomst: Remco van Veghel, Saskia van der Velden en Cees-Jan Pen.

Er is afgesproken om in de toekomst (8:8) ook een bijeenkomst te houden, omdat dit het vervolg is op de 6:6 die in het seizoen 2018/2019 zal gaan plaatsvinden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Terug naar boven