Constant van Meel technisch coördinator meisjes

15 september 2017 door Constant van Meel
www.ojcrosmalen.nl
Voetbal is de snelst groeiende sport onder meisjes en vrouwen. En dat merken we bij OJC. Inmiddels zijn er ruim 350 vrouwen in alle leeftijden die bij ons actief tijd op de velden doorbrengen. Daaromheen vervullen zeker 100 vrijwilligers een belangrijke rol. Hoogste tijd voor OJC het vrouwenvoetbal een positie te geven die daarbij hoort. En daarom ook is het door het bestuur benoemd tot speerpunt.

Enige weken geleden is al de vacature voor hoofd Jeugdopleiding meisjesvoetbal op de site geplaatst. Op dit moment lopen de gesprekken met diverse kandidaten. Daarnaast zal vanaf dit seizoen een technische commissie voor het meisjes- en vrouwenvoetbal binnen TZ een nadrukkelijke en toegewijde rol gaan spelen. Op dit moment zijn we druk bezig met het samenstellen daarvan. Stefan Kramer en Pascal Schwab, die zich afgelopen jaren al hebben ingezet voor het meisjesvoetbal, gaan hieraan deelnemen. Gert-Jan van Meurs speelt natuurlijk een rol als clusterhoofd meisjesvoetbal. Daarnaast roepen we nadrukkelijk vrouwelijke leden met voetbalkennis op om een steentje bij te dragen. Houd de site in de gaten voor verdere ontwikkelingen. We bundelen bestaande kennis, vernieuwen en geven het vrouwenvoetbal de plek die het verdient, naast het mannenvoetbal geïntegreerd in OJC ROSMALEN. 

Even voorstellen
Voor die technische commisie voor het meisjes- en vrouwenvoetbal binnen TZ hebben ze mij, Constant van Meel, als eindverantwoordelijke gevraagd en die uitdaging ga ik graag aan. En zeg nou zelf, voetbal is de fijnste ontspanning die er is! 

Even een korte introductie. Ik ben 56 en sinds mijn 10e lid van OJC. Doordat mijn dochter ging voetballen ben ik direct betrokken geraakt bij het vrouwenvoetbal en heb 4 seizoenen actief begeleid. Ik voetbal zelf in het 8e.  Hoewel plezier daar de belangrijkste factor is, verliezen we na al die jaren nog steeds niet graag. Een lange adem dus. Die gaan we in de commissie wellicht ook nodig hebben en met als resultaat de volwassen status voor het vrouwenvoetbal binnen OJC ROSMALEN. Belangrijke onderwerpen die we gaan aanpakken zijn opleiding van trainers, scouting, begeleiding van talentvolle speelsters en het naar een hoger niveau brengen van VR1.

Wil je meer weten dan ben ik bereikbaar via meeltjes@ziggo.nl en uiteraard loop ik veel rond langs de velden van OJC ROSMALEN.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Terug naar boven