Ter herinnering aan Lambert Coppens

24 december 2017 door Tom Stroosnijder
www.ojcrosmalen.nl
Vandaag is het alweer 32 jaar geleden dat de OJC-familie werd opgeschrikt door een verschrikkelijke gebeurtenis. Op kerstavond 1985 kwam het nieuws dat Lambert Coppens, aanvoerder van ons eerste elftal, ten gevolge van een roofoverval in Helmond aan zijn schotwonden was overleden. Op brute wijze was hiermee een einde gemaakt aan een veelbelovend leven van een ware sportman in hart en nieren.

Lambert was een echte OJC'er, die bekend stond om zijn sterke karakter en tomeloze inzet op het veld. Als aanvoerder ging hij altijd voorop in de strijd. D’n Biek, zoals zijn bijnaam luidde, stond voor onverzettelijkheid, ambitie en eerlijkheid. Recht door zee in woord en daad.

Jarenlang werd ter nagedachtenis aan Lambert een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd met bevriende clubs en spelers. Al tientallen jaren hangt in ons complex, eerst nog in de kantine op De Hoef, inmiddels in de Servicedesk-ruimte op De Groote Wielen, ter nagedachtenis al jarenlang een fotolijst met tekst die hieronder te zien is.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Terug naar boven