Scheidsrechters klaar voor AED en reanimatie

14 januari 2018 door Hans ten Hoove
www.ojcrosmalen.nl
De laatste tijd horen we helaas geregeld in het nieuws hoe soms voetballers kampen met hartproblemen, met vaak ernstige gevolgen. De meest recente situatie zullen we allemaal wel weten; Abdelhak Nouri van Ajax.

Natuurlijk hoopt iedereen dit nooit mee te maken op de velden, maar de praktijk spreekt voor zich. Om adequaat te kunnen handelen wordt er vanuit OJC veel aandacht besteed om voldoende en goed opgeleide mensen binnen de vereniging te hebben. Zo ook vanuit de scheidsrechterscommissie, waaruit 18 clubscheidsrechters bereid werden gevonden om de cursus te herhalen, dan wel te leren.

Afgelopen week was de eerste groep scheidsrechters actief en met een grootse inzet en enthousiasme werd de cursus voltooid. De tweede groep staat eind januari gepland. Aan alle vrijwilligers, trainers, leiders, bestuurders, spelers enzovoorts willen wij deze cursus van harte aanbevelen!

Niet alleen wij als scheidsrechter kunnen in zo'n situatie het verschil maken, maar ook jullie hulp is hier gewenst. Heb je interesse, neem contact op met Marco van der Biezen, sportspreekuur@ojcrosmalen.nl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Terug naar boven