Bas Gösgens nieuwe trainer OJC ROSMALEN

15 januari 2018 door Piet van der Plas
www.ojcrosmalen.nl
Het bestuur van OJC ROSMALEN heeft Bas Gösgens (49) aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van het eerste elftal. Bas volgt David Vecht op, wiens aflopende contract aan het einde van het seizoen niet verlengd wordt.

Bas Gösgens heeft zijn sporen in de top van het amateurvoetbal ruimschoots verdiend en is ook actief geweest in het betaalde voetbal. In de jeugd voetbalde Bas bij OJC, waarna hij bij FC Den Bosch en TOP Oss een paar jaar in het betaalde voetbal heeft gespeeld. Door een slepende knieblessure moest hij zijn voetbalambities op een lager pitje zetten en heeft hij nog een paar jaar bij OJC en BVV gevoetbald. Tegelijk begon hij als jeugdtrainer bij FC Den Bosch te werken aan zijn trainerscarrière.

Met Deurne bereikte Bas de 1/8e finale in de KNVB beker en werd hij 2x kampioen. Ook met UNA werd hij kampioen in de hoofdklasse, wat hem een nominatie opleverde voor de Rinus Michels-award voor beste amateurtrainer van Nederland. In het seizoen 2013-2014 was Bas assistent-trainer bij FC Den Bosch. Twee jaar geleden promoveerde hij met UDI’19 naar de derde divisie. Op dit moment is Bas trainer bij eersteklasser ZSV in Deurne.

Bas: "Bij OJC keer ik weer terug bij mijn club waar het voetballen begon. Ik ben ontzettend trots dat ik komend jaar hoofdtrainer mag zijn. Ondanks dat ik bij hele mooie amateurclubs heb getraind voelt dit toch als thuiskomen. Ik ben OJC altijd van dichtbij blijven volgen en er staat een hele goede spelersgroep, waar nog volop rek in zit."

Ook Carl van der Plas, bestuurslid Technische Zaken, is zeer tevreden met de aanstelling: "Bas Gösgens voldoet aan alle criteria die we hebben gesteld aan het profiel van een hoofdtrainer. Hij is al lange tijd actief in de top van het amateurvoetbal en is een no-nonsens trainer. Dat hij dan ook nog een achtergrond heeft bij OJC ROSMALEN maakt het plaatje compleet en past in ons beleid om een regionale uitstraling te hebben en eigen jeugdspelers een kans te geven in het eerste elftal."

Bas Gösgens is 49 jaar, getrouwd, heeft 2 kinderen en is woonachtig in Engelen. In het dagelijkse leven begeleid hij bij De Rotonde in de gemeente Oss mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt op weg naar nieuw werk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Terug naar boven