Stroosnijder: 'OJC moet leukste club worden'

31 januari 2018 door Mark van der Donk
www.ojcrosmalen.nl
Exact drie jaar geleden startte Tom Stroosnijder (37) aan een nieuw avontuur. Hij begon aan een duobaan, waarin hij inmiddels helemaal zijn draai heeft gevonden. Bij OJC Rosmalen en de stichting Sport Alliantie Rosmalen zet hij zich in voor een sportieve maatschappij. “Alle doelgroepen moeten zoveel mogelijk bewegen.”

In navolging van vader Rien, die op sportpark De Hoef jarenlang furore maakte in het eerste elftal, ging ook Tom in 2007 voetballen bij OJC. “Ik ben eigenlijk meer een tennisser, maar speel nu ook al meer dan tien jaar in een vriendenteam”, kan de linkermiddenvelder van het 133 tot zijn eigen verbazing vertellen. Seizoenenlang voetbalde hij er dus al elke twee weken, maar drie jaar terug werd de OJC-accommodatie ook zijn werkterrein. “Ik startte er met een nieuwe job, waarbij ik 20 uur werk voor OJC Rosmalen en 20 uur voor de Sport Alliantie. Het is in die functies mijn doel om iedereen, van jong tot oud, in beweging te krijgen en houden”, vertelt Stroosnijder op zijn vaste stek in de OJC-accommodatie.

Binnen OJC is de voormalig SPECO-student het verlengstuk van het bestuur. Hij is als ‘verenigingsmanager’ met name in touw met het oppakken en initiëren van projecten. “Ik ben begonnen met een rondje langs de diverse commissies, om te zien en horen wat er speelde. Mijn taak is het aansturen van operationele zaken. Ik heb niks van doen met het voetbaltechnische verhaal, maar begeleid bijvoorbeeld het beheerdersteam en de mensen van onze servicedesk, die alle administratieve processen aansturen. Ik schuif aan bij de bestuursvergaderingen en daarnaast is het dus ook het oppakken van nieuwe plannen en daar de juiste mensen bij zoeken.”

Al in zijn eerste jaar werd een nieuwe website gerealiseerd en sindsdien volgden nog veel meer projecten, somt Stroosnijder op: “De Club van 100 is bijvoorbeeld nieuw leven ingeblazen, de Business League is opgestart, net als OJC TV. Daarnaast heb ik mijn bijdrage geleverd aan de switch van kledingleverancier, is er een samenwerking opgestart met Kicks & Sticks, krijgt de vrijwilligerscommissie nieuw bloed en binnenkort komt ook de sponsorcommissie bij mijn takenpakket. Ik moet opletten dat ik niet teveel operationeel bezig ben. Die verleiding is soms groot, maar ik moet er juist voor zorgen dat ik niet onmisbaar word voor de vereniging.”

Sport Alliantie
Vanaf zijn werkplek in de servicedesk-ruimte van sportpark De Groote Wielen is Stroosnijder niet alleen voor OJC actief, maar ook – de andere helft van de week – voor Sport Alliantie Rosmalen. “Het raakvlak is dat beide partijen iedereen in beweging willen krijgen. Voor elke doelgroep moet er voldoende aanbod zijn. Zo organiseren we met Sport Alliantie diverse schoolsporttoernooien voor basisscholen, zorgen we dat scholieren jaarlijks worden gemeten en gewogen en houden we in de gaten of iedereen wel bij een sportvereniging aangesloten is. Maar ook voor de doelgroep senioren proberen we van alles aan te bieden. Het mes snijdt aan twee kanten, aangezien veel activiteiten plaats kunnen vinden op de velden van OJC. Er is hier bijvoorbeeld een atletiekevenement geweest en iedere woensdagochtend organiseren we een gratis bootcamp.”

Stagebegeleider
Diverse stagiairs zijn, onder aansturing van Stroosnijder, iedere week praktijkervaring aan het opdoen bij OJC. Ook tijdens het interview zien we diverse jongvolwassenen passeren in het clubgebouw. “Deze ruimte wordt zeg maar door Sport Alliantie gehuurd van de club”, legt onze gesprekspartner uit. “De studenten komen van het Koning Willem I College en de Fontys en HAN Hogeschool. Momenteel zijn het er in totaal 14. Soms pakken ze een project op binnen de OJC-organisatie, maar meestal gebeurt dat bij de activiteiten van de Sport Alliantie. Ze lopen ook deels stage tijdens de gymlessen op verschillende basisscholen, waar ze ook nog extra beweegactiviteiten organiseren.”

Tiende veld
De extra hulp kan Stroosnijder goed gebruiken. Als duizendpoot komt hij vaak handen tekort. Zo is hij bijvoorbeeld ook al de contactpersoon namens OJC richting de gemeente. “De afgelopen jaren is er veelvuldig contact geweest over het tiende veld. Daar is inmiddels groen licht voor. Er wordt de komende maanden een extra natuurgrasveld aangelegd op de plaats bij de postduivenvereniging, waar nu nog de ‘schapenweide’ is. Wat er verder momenteel zoal speelt binnen onze club? Er is een nieuwe horecamanager aangesteld, waarmee de samenwerking heel prettig verloopt, en de verdere digitalisering is een van de speerpunten van 2018. Ondanks dat we een grote club zijn, willen we er voor zorgen dat de onderlinge communicatie goed blijft en we een gezellige vereniging blijven. OJC moet voor alle doelgroepen de leukste club worden.”

Bron: maandblad De Molen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Terug naar boven