OJC en Team:Fit gaan samen voor brons!

02 februari 2018 door Patrick Kivits
www.ojcrosmalen.nl
Om ons heen zien we dat er steeds meer aandacht is voor gezonder eten en drinken. Bijna elke grote supermarkt maakt op dit moment reclame voor hun groente- en fruitafdeling. Ook in de sportkantine wordt steeds meer gekozen voor het uitbreiden van het assortiment met de gezondere keuze. De gezonde keuze wordt hiermee ook een makkelijke keuze.

Bij OJC ROSMALEN hebben we in de afgelopen tijd, met behulp van de kantinescan, het huidige assortiment in kaart gebracht. Hierbij werd gekeken of de kantine voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.  Een voorbeeld van een aantal basisregels van het voedingscentrum zijn dat er in elke productgroep een 'betere' keuze aanwezig is, dat deze 'betere' keuze op een prominente plek staat en dat water drinken gestimuleerd wordt door de vereniging. 
 
Tijdens de kick-off van woensdag 24 januari jl. hebben we de uitslag en het rapport van de kantinescan besproken. Hierbij is het zeker het vermelden waard dat er al aan een groot deel van de voorwaarden wordt voldaan en dat de motivatie om te veranderen erg groot is. Met nog een paar stappen te zetten, is het 'bronzen certificaat' in zicht! 

Dus kijk goed om je heen en zie hoe hard er gewerkt wordt door ons eigen 'Team:Fit', om de kantine nog meer in balans te brengen. Een gezonde club is teamwork, dus wordt ook een supporter van gezond!

Kijk voor meer informatie over Team:Fit op www.teamfit.nl. Ben je benieuwd naar de richtlijnen van het voedingscentrum? Klik hier: Richtlijnen Gezondere Kantines.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Terug naar boven