'Meer velden en kleedkamers'

11 februari 2018
www.ojcrosmalen.nl
Namens zeven Bossche voetbalverenigingen (waaronder OJC ROSMALEN) heeft Maarten van Teeffelen de gemeente gevraagd om meer mogelijkheden voor kunstgrasvelden en kleedvoorzieningen. De clubs kunnen hun leden niet meer kwijt op hun accommodaties.

Het probleem speelt al jaren bij de Bossche voetbalverenigingen. Te weinig kunstgrasvelden en kleedkamers om de ruim 7.000 voetballers te laten spelen. Maarten van Teeffelen, voorzitter van RKVV Emplina, vroeg deze week bij de raadsbijeenkomst namens zeven Bossche voetbalverenigingen om garanties af te geven voor voorfinanciering en investeringen.

Nu zijn er clubs die pas over een aantal jaren in aanmerking komen voor een kunstgrasveld. Er zijn al start- en eindtijden van de trainingen verruimd, maar dat is onvoldoende. Vier teams trainen tegelijkertijd op één veld en kleedkamers worden gedeeld. Volgens een capaciteitsberekening van voetbalbond KNVB neemt het aantal jongens én meisjes dat voetbalt steeds meer toe, meer dan waar in de buitensportnota van uit is gegaan. Het capaciteitsprobleem op de accommodaties wordt dus alleen maar groter.

Volgens Van Teeffelen is er violgend jaar ook sprake van het BTW-spook, waardoor er geen BTW-aftrek meer mogelijk is. ,,Dat zou de investeringen na 2018 dus alleen maar duurder maken."

Financieel voordeel
Het gaat om de aanleg van zeven kunstgrasvelden. Bij gezamenlijke aanbesteding kan het financieel voordeel oplopen tot wel 40.000 euro per veld. De gemeente kan hier voordeel uit halen. Banken vormen volgens de voorzitter geen probleem als er garanties zijn. ,,Het voorwerk is al gedaan, offertes liggen er. Als de gemeente voor de verkiezingen een besluit neemt, dan kan deze zomer al actie worden ondernomen", aldus Van Teeffelen.

Bron: Brabants Dagblad

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Terug naar boven