Uitbreiding aanstaande voor OJC ROSMALEN

16 februari 2018
www.ojcrosmalen.nl
Goed nieuws voor de voetballiefhebbers van Rosmalen: bij voetbalclub OJC ROSMALEN wordt uitgebreid met een tiende grasveld. De vereniging die in de sport- en recreatiezone van De Groote Wielen ligt, groeide de laatste tijd flink uit z’n jasje. Dankzij een investering van de gemeente ’s-Hertogenbosch is de club straks weer helemaal up tot date!

Grote sportvraag
“We kwamen met zo’n 2.400 leden steeds vaker behoorlijk in de knoop”, zegt Piet van der Plas, voorzitter van OJC ROSMALEN. In 2001 had de club 1.100 leden, dat is dus ruimschoots verdubbeld. En doordat de bouw in De Groote Wielen weer in volle gang is, verwacht de gemeente de komende 15 jaar veel nieuwe jeugdleden vanuit de nieuwbouwwijk. Van der Plas gaat verder: “We zijn erg blij met de uitbreiding. Hierdoor kunnen we capaciteit bieden voor de grote sportvraag. Door het extra veld krijgen we ruimte om op zaterdagen de wedstrijden fatsoenlijk in te plannen. In het voorjaar wordt het veld ingestrooid met graszaden. De verwachting is dat onze leden volgend seizoen op het nieuwe grasveld kunnen voetballen.” Het ruimtegebrek voor de trainingsavonden zal worden opgelost door een van de natuurgrasvelden om te zetten in een extra kunstgrasveld. Hierover neemt de gemeente binnenkort een besluit.

Sport BSO
Vorig jaar kreeg de veelzijdige sportaccommodatie al een nieuwe aanbouw, waar Kinderopvang 't Goudvisje en BSO 't Haaienhonk sinds september zijn gehuisvest met hun Outdoor BSO en Sport BSO. De aanbouw bestaat uit twee grote ruimtes: een indoor sportruimte en een huiselijke ontvangstruimte, waar de kinderen na een schooldag worden ontvangen en na het sporten nog even kunnen spelen of relaxen. Voetbalvereniging OJC ROSMALEN en Kinderopvang ’t Goudvisje zijn trots op deze samenwerking. Nog meer kinderen kunnen hierdoor bewegen na schooltijd, dat is iets waar zowel OJC als ’t Haaienhonk naar streven. Het gratis vervoer van school naar het sportpark zorgt ervoor dat het voor ieder kind in de omgeving Rosmalen, Empel en ’s-Hertogenbosch gebruik kan maken van de sportfaciliteiten.

Fietspad
Om de bereikbaarheid van het sportpark te verbeteren, staat er ook een nieuw fietspad op de planning. Met de komst van het fietspad hoeven bezoekers uit De Groote Wielen niet meer om te fietsen. Het park is dan vanaf de noordkant ontsloten. Naar verwachting kan dat vanaf dit najaar, dan moet het fietspad klaar zijn. Daarmee kan de voetbalvereniging haar functie als centrale ontmoetingsplek in de wijk nog beter invullen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Terug naar boven