Nieuwe wedstrijdvormen bij de pupillen

04 mei 2018 door Mark van der Donk
www.ojcrosmalen.nl
Vanaf de start van het nieuwe seizoen vinden de laatste wijzigingen plaats in de wedstrijdvormen bij de pupillen. Er komt met Onder 12 een nieuwe leeftijdscategorie bij en de jongste jeugd gaat (landelijk) in andere samenstellingen voetballen.

In het nieuwe seizoen starten we bij OJC ROSMALEN met 2 tegen 2-voetbal voor onze JO6-spelers. Onder 7 speelt het eerste halfjaar 4 tegen 4 en gaat na de winterstop door naar 6 tegen 6.

Onder 10 speelt, net als Onder 8 en Onder 9 dit seizoen al doen, voortaan 6 tegen 6 op een kwart veld. Onder 11 en Onder 12 voetballen in de nieuwe wedstrijdvorm 8 tegen 8, op een half veld.

Voorlichtingsbijeenkomsten
Op vrijdag 1 juni zijn er in onze accommodatie twee voorlichtingsbijeenkomsten voor trainers, leiders, ouders en spelers van de huidig Onder 10 en Onder 11. Om 18.30 zijn de trainers en leiders welkom om bijgepraat te worden over de nieuwe situatie. Om 19.30 uur is die gelegenheid er voor alle spelers, ouders en andere geïnteresseerden.

Arbitrage
Met de komst van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen verandert ook deels de rol van de arbitrage:

2 tegen 2 en 4 tegen 4
  • Geen specifieke arbitrage-rol; één of meerdere begeleiders van de kinderen bewaken de voortgang van het spel;
  • Uit de verschillende onderzoeken is gebleken dat deze pupillen goed onderling de beslissingen kunnen nemen.
6 tegen 6
  • De voortgang van het spel wordt bewaakt door een zogenaamde spelbegeleider;
  • De basispositie van de spelbegeleider is langs het veld en hij/zij beweegt mee met het spel. Wanneer het spel het nodig maakt kan de spelbegeleider het veld in bewegen;
  • De spelbegeleider bewaakt de spelregels, legt de spelregels uit en zal alleen bij onduidelijkheid corrigeren en een beslissing nemen door middel van een fluitsignaal.
8 tegen 8
  • Hier is er een pupillenscheidsrechter aanwezig die de leiding heeft over het spel (geen verandering).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Terug naar boven