Compliment voor jeugdscheidsrechter Douk

08 mei 2018
www.ojcrosmalen.nl
Onlangs kregen we van een toeschouwer een bericht met een compliment voor Douk van Zonsbeek, jeugdspeler bij JO15-5 en actief als jeugdscheidsrechter. Een positief berichtje met een pluim voor een van onze jonge scheidsrechters.

Op een zaterdag een paar weken gelden speelde OJC JO10-1 een thuiswedstrijd. Douk was aangesteld als scheidsrechter. Al redelijk snel werd duidelijk dat OJC voetballend veel sterker was. De druk werd opgevoerd en al snel werden grote kansen gecreƫerd. De bal trof alleen nog geen doel. Uiteindelijk werd met 4-3 gewonnen. De wedstrijd verliep voor de tegenstander niet zoals ze wilden en waren de verbale uitingen van de coach en spelers van de tegenpartij grof, beledigend en weinig chique te noemen. Ook de scheidsrechter moest het ontgelden.

In een spannende wedstrijd werden soms te harde overtredingen gemaakt. Niet lang daarna besloot Douk de wedstrijd te onderbreken. Hij ging naar de coaches en heeft hen gevraagd de teams weer in het gareel te krijgen. Dat was een puike beslissing. Vervolgens werd de wedstrijd uitgespeeld. Het optreden van Douk was kordaat. Hij heeft de hele wedstrijd rustig geleid en heeft zich niets aangetrokken van de verwensingen. En dat vind ik enorm knap. Ik hoop dat OJC hem weet te behouden, want zo'n scheidsrechter is goud waard. Alhoewel het niet mijn gewoonte is om mensen in het zonnetje te zetten, meen ik dat dat hier zeker op zijn plaats is. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Terug naar boven