Sportpark OJC vanaf zaterdag zichtbaar rookvrij

16 mei 2018
www.ojcrosmalen.nl

Samen met de KNVB onthult een groot aantal jeugdspelers aanstaande zaterdag een spandoek dat aan leden en bezoekers duidelijk maakt dat langs de velden bij OJC ROSMALEN roken niet meer gewenst is. Uit een aantal gesprekken met leden en diverse commissies bleek hiervoor binnen de vereniging groot draagvlak. OJC ondersteunt hiermee het standpunt van de KNVB en de Hartstichting om aan de jongere generatie het goede voorbeeld te geven. Wie langs de lijn rookt, geeft het verkeerde voorbeeld aan alle kinderen die voetballen.


Als één van de grootste amateurvoetbalclubs van Nederland volgt OJC ROSMALEN het voorbeeld van diverse profclubs en maakt haar voetbalcomplex rookvrij. Bij de start van het toernooiseizoen, begin deze maand, is aangekondigd dat OJC deelneemt aan de campagne van de Hartstichting 'Op weg naar een rookvrije generatie'. Met ruim 1.200 jeugdleden is OJC bij uitstek een vereniging waar dagelijks veel kinderen samenkomen om te sporten. OJC biedt hen daartoe een gezonde omgeving, en daar hoort roken niet thuis. Zien roken, doet roken. In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen.

 

In de kantine en kleedkamers mag al jaren niet meer worden gerookt. Ook op de kunstgrasvelden is dit verboden. De rest van het sportcomplex volgt nu dit voorbeeld. Zo werken we samen aan een gezonde omgeving en toekomst voor onze kinderen.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Terug naar boven