Vacature vrijwilligerscoördinator

08 juni 2018
www.ojcrosmalen.nl
OJC ROSMALEN is een vereniging waar veel vrijwilligers actief zijn om alle zaken op en rondom de velden te regelen. Om ook in de toekomst de kwaliteit te kunnen waarborgen en nieuwe initiatieven te kunnen ontplooien is OJC op zoek naar een coördinator die samen met de vrijwilligerscommissie het vrijwilligersbeleid kan opstellen en vertalen naar concrete acties.

De uitdaging is om het huidige vrijwilligersbestand up to date te houden door het werven van nieuwe vrijwilligers en het behouden van bestaande vrijwilligers. Interesse in deze interessante en afwisselende functie? Wil je van grote waarde zijn voor de club? Heb je interesse of wil je meer weten over de functie neem dan contact op met Kaspar van Hulst bestuurslid Sport en Samenwerking via vrijwilligers@ojcrosmalen.nl. Lees onderstaand de functieomschrijving en het functieprofiel.

Functieomschrijving vrijwilligerscoördinator
De vrijwilligerscoördinator is de verbindingspersoon tussen de commissies waar de vrijwilligers actief zijn, de leden en het bestuur van v.v. OJC ROSMALEN. De coördinator bewaakt het overzicht welke vrijwilligers actief zijn binnen de vereniging en waar er vacatures zijn. Beide gebeurt in overleg met de vrijwilligerscommissie. Tevens is de coördinator de drijvende kracht achter de activiteiten voor het werven van nieuwe vrijwilligers. Hij/zij zorgt er voor dat de juiste persoon op de juiste plek binnen de vereniging komt waardoor optimale bezetting van de verschillende vrijwilligersfuncties gegarandeerd blijft. De tijden voor deze rol zijn flexibel in te vullen.

Functieprofiel vrijwilligerscoördinator (man/vrouw)

Taken en bevoegdheden 

•    Voorzitter van de vrijwilligerscommissie (verbindingsrol tussen de commissies waar de vrijwilligers actief zijn) 
•    Overzicht houden welke vrijwilligers actief zijn binnen de vereniging (m.b.v. database)
•    Signaleren en coördineren waar vrijwilligers nodig zijn.
•    Actie ondernemen en evenementen organiseren voor het werven van nieuwe vrijwilligers en het behoud van bestaande vrijwilligers. 
•    Treedt in contact met (potentiële) vrijwilligers en coördineert de introductie van nieuwe vrijwilligers binnen de vereniging.
•    Deelt de vrijwilliger in op de juiste plaats; stimuleert dat bij de taakinvulling zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met wensen, behoeften en motieven van de vrijwilliger.
•    Adviseert het bestuur gevraagd en ongevraagd. 
•    Verwerkt mail uit mailbox vrijwilligers@ojcrosmalen.nl. 

Vaardigheden 

•    Beschikken over een grote dosis enthousiasme en overtuigingskracht. 
•    Beschikken over goede communicatieve eigenschappen: luisteren en overleggen. 
•    Goed om kunnen gaan met mensen, relaties opbouwen, vertrouwen scheppen. 
•    Goed kunnen samenwerken, motiveren en bemiddelen.
•    Oog hebben voor allerlei belangen bij het aanpakken van de vrijwilligersproblematiek binnen de club. 

Heb je interesse om van grote waarde te zijn voor OJC ROSMALEN? Stuur een mail naar vrijwilligers@ojcrosmalen.nl en we nemen contact met je op voor een afspraak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Terug naar boven