Nieuwsoverzicht

OJC verliest verdiend met 3-0 bij Orion

Na een goede reeks kreeg OJC ROSMALEN 1 het deksel op de neus. Tijdens een doordeweekse wedstrijd tegen Orion waren de Nijmegenaren de verdiende winnaars. Het werd 3-0 en die stand was al met de rust bereikt. Helaas werd de wedstrijd vroegtijdig beëindigd.

In 12 wedstrijden kreeg OJC slechts 12 doelpunten tegen, dus per 90 minuten 1 doelpunt. Nu kreeg het team er binnen 35 minuten 3 tegen..... en dat geeft stof tot nadenken. Het ging al snel mis. Orion beschikt over een uitstekende linksbenige speler die vanaf rechts prima spelhervattingen kan uitvoeren en door de eerste de beste vrije trap kon de eenzame spits van Orion de 1-0 maken.

OJC wordt nu wekelijks geconfronteerd door tegenstanders die hun speelwijze helemaal aanpassen op het team uit Rosmalen. Tegen UDI bleef OJC geconcentreerd en compact verdedigen, maar tegen Orion was daar weinig van terug te zien. Orion had het felbegeerde doelpunt en kon naar hartelust counteren. De 2-0 en 3-0 waren een direct gevolg van tweemaal balverlies van de OJC-spelers. Een klein deel van het thuispubliek was luidruchtig aanwezig en probeerde met soms kinderachtige, verbale irritaties de OJC'ers uit hun spel te halen.

Niet meer hervat
De tweede helft wisselde OJC offensief en de wedstrijd dreigde te kantelen. De ingevallen Saad Laazizi kwam meerdere malen door aan de linkerkant en de 1-3 hing in de lucht. Een goede vrije trap van Lex van Dijk werd echter gered door de foutloos keepende doelman van Orion. OJC had de pech dat op dat moment de grensrechter geblesseerd raakte en het spel bijna 30 minuten stil kwam te liggen. Gelukkig was er onder het publiek een KNVB-scheidsrechter, die de honneurs waar wilde nemen.

Tot overmaat van ramp kwam snel na de hervatting een sliding van Kevin Brands te laat en de scheidsrechter besloot hem met direct rood weg te sturen. Met geel had de jeugdige scheidsrechter zich veel ellende kunnen besparen, maar hij besliste anders. OJC moest met 10 man verder, maar tijdens dit incident was er tussen de vervelende supporters van Orion geduw en getrek op de tribune. Spelers van zowel OJC als Orion - met de Orion-doelman voorop - probeerden de supporters uit elkaar te halen. Dit lukte en toen de gemoederen waren bedaard gaven alle spelers van beide teams en de begeleiding aan graag te willen doorspelen. Tot verbazing van iedereen wilde de scheidsrechter de wedstrijd echter niet meer hervatten.

OJC zal na deze verdiende nederlaag de wonden moeten likken en lering trekken uit wat er allemaal gebeurd is op deze hectische avond. Aanstaande zondag wacht weer de derde uitwedstrijd op rij en wel in en tegen Silvolde.

Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.