• OJC 1 houdt punt over aan eerste thuisduel

  9 sep 2019
 • OJC ROSMALEN ontving zondagmiddag met Baronie een tegenstander welke afgelopen seizoen tot een aantal weken voor het einde nog meestreed om promotie naar de 3e divisie. Bij de tegenstander weinig tot geen spelersmutaties ten opzichte van vorig seizoen. Dit in tegenstelling tot de thuisploeg die met 19 nieuwe spelers en een compleet nieuwe technische staf een complete metamorfose hebben ondergaan ten opzichte van vorig seizoen.

  Op een zonovergoten en fonkelnieuwe Rosmalense kunstgrasmat werd om 14.00 uur op sportpark de Groote Wielen afgetrapt voor een heuse Brabantse derby in de Zondag Hoofdklasse B. Baronie schoot uit de startblokken en zette OJC van meet af aan onder druk. Dit resulteerde in de openingsfase al direct in een aantal goede mogelijkheden voor de bezoekers uit Breda. OJC-doelman Yorrit Kanters bleek echter alert en kon zich zichzelf in de openingsfase zodoende al onderscheiden middels een aantal goede reddingen. Ook na deze mogelijkheden bleef Baronie de bovenliggende partij middels een hoog baltempo en veel pressie vooruit. OJC ROSMALEN werd zodoende achteruit gedrukt en probeerde er via een aantal spaarzame countermogelijkheden uit te komen.

  Na 10 minuten kwam de Rosmalense formatie beter in de wedstrijd. De bal werd langer in de ploeg gehouden wat resulteerde in het eerste Rosmalens gevaar voor het doel van Baronie. In de 16e minuut leek het er even op alsof de thuisploeg op voorsprong kwam. Na een goede en vlot lopende aanval plofte een van richting veranderd schot van Kay van den Boogaard op de lat. Voor OJC Rosmalen het teken om er nog maar eens een schepje bovenop te doen. Duels werden steeds meer gewonnen en zodoende kreeg OJC steeds meer grip op het middenveld, en zo ook op de wedstrijd.

  Middels een gevaarlijke vrije trap van aanvoerder Roel van de Sande, en een afstandsschot van de van FC Den Bosch overgekomen Max Kappen creëerde OJC ROSMALEN wederom een aantal gevaarlijke momenten voor de goal van de gasten uit Breda. Vlak voor rust nog goede mogelijkheid voor de thuisploeg. Na een aanval over meerdere schijven was het Ilias Zaimi welke met een goed schot de keeper van Baronie probeerde te passeren. Echter was ook deze mogelijkheid niet aan de Rosmalense formatie besteed en zochten beide teams met een 0-0 ruststand de thee op.

  Tegenhouden
  Na de rust speelde zich een kopie van de eerste 10 minuten af. Een veel gretiger Baronie zette OJC vanaf het 1e fluitsignaal in de 2e helft volledig onder druk. De thuisploeg had hier geen antwoord op en moest zich beperken tot tegenhouden. Baronie creëerde in de eerste fase na de rust een aantal goede mogelijkheden. Wederom bleek OJC-doelman Kanters een te grote sta in de weg voor onze gasten. In 67e minuut leek Baronie de 0-1 aan te mogen tekenen. De ploeg uit Breda strafte getreuzel en slecht uitverdedigen in de Rosmalense defensie genadeloos af. De goal van Moustafa Mohammad werd echter tot grote opluchting van eenieder die OJC een warm hart toedraagt afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

  Na deze wake-up call kreeg OJC ROSMALEN langzaam maar zeker weer wat grip op de wedstrijd terug. In de eindfase van de wedstrijd bleek OJC conditioneel zijn zaakjes prima op orde te hebben. Baronie werd teruggedrongen en het spel speelde zich meer en meer op de helft van de bezoekers af. Vijf minuten voor tijd kwam er via een goede individuele actie van Kay van de Boogaard nog een dot van een kans voor de thuisploeg. Rechtsback Melvin van Gestel kwam echter enkele centimeters tekort om bij de tweede paal de 1-0 binnen te glijden. Gezien het spelbeeld van de tweede helft misschien niet terecht, maar daar had niemand aan OJC-zijde uiteindelijk om gemaald. Dit bleek echter de laatste kans van de wedstrijd te zijn en daarmee bleef deze Brabantse derby dus onbeslist. Achteraf een uitslag waar ze bij OJC na de wedstrijd in ieder geval wel mee konden leven.

  Opstelling OJC ROSMALEN: Kanters; Van Gestel, Lacquet, Clout, Van Ooijen (84. Habraken); Van de Sande (67. Theunisse), Ordu, Zaimi, Kappen (73. Hisamatsu), Huijgens, Van den Boogaard.