• OJC 1 verliest onnodig van de nummer twee

  4 nov 2019
 • Een gelijkspel was terecht geweest, maar toch moest OJC ROSMALEN tegen Juliana'31 een wrange nederlaag slikken. Jaouad Chraou was de ongelukkige die met een eigen doelpunt voor de enige treffer van middag tekende.

  OJC en Juliana maakten van deze wedstrijd een strijd die gewonnen zou worden door de ploeg die het eerste doelpunt zou maken. De kansen waren schaars, omdat beide teams vanuit een goede organisatie speelden. Ilias Zaimi en Chraou kregen voor rust en net na de thee de beste kans op de voorsprong. Door een slippertje van de sterk spelende Niels Mulder kreeg Juliana ook - aan het einde van de eerste helft - een uitstekende kans, maar die werd gemist.

  Al direct in de beginfase had OJC pech door het uitvallen van Kay van den Boogaard. Hij werd vervangen door Kay Huijgens, die een ongelukkige wedstrijd speelde. Ook was er een ongelukkige botsing tussen twee OJC-spelers Jaouad Chraou en Max Kappen. Max moest noodgedwongen vervangen worden, door Julien Cloud, omdat hij helemaal groggy was. De snelheid van Kay zou gemist worden, net zoals de op dat moment goed spelende Max.

  Geen beloning
  De tweede helft was een kopie van de eerste. Twee hardwerkende teams die niks weggaven. Tot aan de 80e minuut, toen een corner van Juliana ongelukkig in eigen doel werd gewerkt door Jaouad. Onverdiend en onterecht, maar wel de realiteit. OJC ging vol in de aanval, maar kon geen kansen meer creëren. De thuisploeg kreeg daarmee geen beloning voor het harde werken, maar kon wel trots zijn op het feit dat de meest scorende ploeg uit de Hoofdklasse B slecht één kans en enkele afstandsschoten kon produceren. Het nam de punten mee naar Malden door een ongelukkig eigen doelpunt.

  Met Niels Mulder, Joep Lacquet en Walid Hassoun stonden weer drie eigen jeugdspelers in de basis van OJC. Dat was voor onze jeugdopleiding het grootste compliment en de winst van de dag.

  Opstelling OJC: Kanters, Mulder, Van de Sande, Lacquet; Hassoun, Kappen (60. Clout), Bastianen (70. Van Tooren), Van Gestel; Van den Boogaard (10. Huijgens), Zaimi, Chraou.