• OJC MO17-1 kampioen landelijke divisie

  14 mei 2019
 • In de hoogste afdeling van het meidenamateurvoetbal van Nederland in de leeftijd tot 17 jaar is het mo17-1 team van OJC Rosmalen afgelopen weekend glansrijk kampioen geworden.

  Na vorig jaar al alle prijzen te hebben binnengesleept in de hoogste afdeling in de regio Zuid Nederland werd dit jaar een nieuwe uitdaging gevonden door deel te nemen aan de landelijke 4e divisie. Deze landelijke competitie is onderverdeeld in een divisie Oost en West, waaraan een door de KNVB geselecteerd aantal teams uit beide delen van Nederland deel mochten nemen.

  Na een knappe overwinning afgelopen weekend op Stedoco (Hoornaar) kon het dikverdiende kampioenschap worden gevierd. Een prestatie van formaat, omdat OJC over een selectie beschikt met grotendeels zelf opgeleide speelsters die bijna allemaal uit de regio Rosmalen komen.

  Gouden lichting
  Dat OJC hier te maken heeft met een gouden meidenlichting blijkt wel uit alle eerder behaalde successen. Het geheim? Naast al het aanwezige talent is dat ook de hechte vriendschap tussen alle meiden. Winst en al het succes wordt namelijk net zo uitbundig gevierd als de verjaardagsfeestjes van de speelsters. OJC Rosmalen mag met recht trots zijn op deze voetballende meiden die laten zien dat niet alleen jongentjes mogen dromen van een glansrijke carrière in het (top)voetbal maar dat er ook heel veel meiden zijn die heel goed kunnen voetballen. Felicitaties en een diepe buiging mogen dan ook worden gemaakt naar de kampioenen: Lotte van Hoof (keepster), Kim Bijkerk, Robin van Pinxteren, Lisa Heeremans, Thomee Jansen, Britt Heijmans, Jackie Stuiver, Senna van Heumen, Estee Tjon A Njoek, Giulia Schwab, Evy van Balsfoort, Manon van de Kallen, Loi Klaassen, Hester Fraser, Lola van Jaarsveld, Isa Glaudemans en de trainers Karin Luchters, Lafdil Bouharrou en leidster Marielle Innemee.