• OJC naar troostfinale Pre-Season Tournament

  9 aug 2019
 • OJC ROSMALEN en Achilles Veen openden donderdagavond ons nieuwe Pre-season Tournament naast het veld waar UNA en ASWH het tegen elkaar opnamen Het uitstekende initiatief voor dit toernooi, dat door OJC'er Robbin Bouten is genomen, was direct een groot succes. De vele toeschouwers zagen 4 teams die tot op het randje - en soms zelfs over het randje - streden voor de winst.

  OJC trof in Achilles Veen een sterke en gemotiveerde tegenstander, die deze avond geen cadeautjes aan de gastheer wilde geven. De eerste 45 minuten was de wedstrijd in evenwicht, met kansen voor beide teams. Ook kregen ze allebei een strafschop, die door Veen werd benut en door OJC gemist. Ook werd er in de slotminuut nog een doelpunt van de thuisploeg afgekeurd door vermoedelijk buitenspel. De ruststand was daardoor 0-1 en dat was niet in verhouding met het wedstrijdbeeld. 

  Vermoeidheid
  De tweede helft startte zoals de eerste was geĆ«indigd, met kansen over en weer. Tot het moment dat de vermoeidheid bij OJC ging meespelen. De Rosmalenaren waren fysiek niet meer in staat om het tempo van Veen bij te benen en logisch gevolg was de 0-2 en de 0-3. Achilles Veen had in de rust 7 spelers gewisseld en liet zien dat een kwalitatief brede selectie zich uit laat betalen in doelpunten. 

  De goede organisatie in het team tijdens het eerste uur kon OJC niet meer volhouden en het team kon slechts machteloos toezien hoe Achilles Veen het gaspedaal verder intrapte. OJC bleef knokken en dat was bewonderingswaardig, maar kreeg ook nog te maken met een domper. Door de enorme inspanning en het hoge tempo moesten twee spelers het veld voortijdig verlaten met een spierblessure.

  Troostfinale
  OJC heeft nu drie wedstrijden gespeeld tegen sterke teams en zaterdag volgt het vierde duel van de voorbereiding. Het naar de tweede divisie gepromoveerde ASWH, dat nipt (3-2) verloor van UNA, is de tegenstander in de troostfinale. Deze wedstrijd vindt plaats om 14.00 uur op het hoofdveld van OJC. Aansluitend wordt de finale van het eerste Pre-season Tournament gespeeld tussen Achilles Veen en UNA.

  Beginopstelling OJC: Kanters; Pereira, Habraken, Clout, Bastianen; Huijgens, Ordu, ZaimiHisamatsu, Chraou, Van den Boogaard.