• Onnodige nederlaag voor het 1e bij EHC

  7 okt 2019
 • OJC ROSMALEN 1 zat in de bus terug naar Rosmalen nog steeds vol verbijstering over de 4-1 nederlaag tegen een team van EHC dat waarschijnlijk ook verbijsterd door het resultaat in de kantine elkaar aan keek. Het was een bizarre wedstrijd.

  OJC kwam goed uit de kleedkamer en dicteerde in de eerste helft het spel. De defensie gaf weinig weg en het middenveld had de volledige controle. De aanvallers kwamen met regelmaat, vooral aan de zijkanten, door. In het team van OJC stonden weer enkele jonge talenten zoals Walid Hassoun, Niels Mulder en basisdebutant Tonni Maric. Deze jonkies deden het wederom uitstekend. Ook de na een lange herstelperiode weer fitte Mitchel Bastiaanse was nadrukkelijk aanwezig. Na een uur spelen was hij echter op en werd vervangen door de weer herstelde Ritchie van Ooijen.

  Onnodig werd er een vrije trap weggegeven op de rand van de zestien meter. Dit zou de enige kans zijn voor EHC de eerste helft en die werd feilloos binnengeschoten: 1-0. Inmiddels had OJC reeds een vijftal uitgespeelde kansen gemist. Jaouad Chraou en Tonni waren er dichtbij, maar de jonge doelman van EHC pareerde alle ballen. Tot vlak voor rust Jaouad onderuit werd getrokken door een verdediger tijdens een hoekschop. De terechte strafschop werd strak binnengeschoten door Ilias Zaimi. Ruststand 1-1.

  Opbreken
  Gezien het wedstrijdbeeld en alle spelers van EHC die al op de grond hadden gelegen met pijn en of kramp, zou OJC de tweede heft orde op zaken stellen en doordrukken. Zaimi had echter, voor commentaar op de leiding, tijdens de eerste helft een terechte gele kaart gehad. Die zou OJC uiteindelijk opbreken. Net na rust kreeg Ilias namelijk zijn tweede geel voor een sliding waarbij hij bal en man raakte. Even daarvoor kreeg Tonni Maric, na een werkelijk Ajax-achtige combinatie over vele schijven, de uitgelezen kans op de 2-1. Helaas ging deze er niet in.

  Met 10 tegen 11 was OJC even aangeslagen en na een van de spaarzame aanvallen van EHC gleed Max Kappen de bal in eigen doel. Zo stond het tegen alle verhoudingen in 2-1 voor de thuisploeg. OJC ging vol in de aanval en wisselde de leeg gespeelde Max en Kay van den Boogaard voor Etiandro Garcia Pimentel en Kay Huijgens. Julien Clout was dicht bij de gelijkmaker en uit de counter die volgde scoorde EHC 3-1. Daarna kreeg Etiandro vanaf 5 meter de kans op de 3-2, maar ook hij miste. In de laatste minuut viel de 4-1 en direct daarna blies de scheidsrechter af. 

  De lange, natte busreis terug kon beginnen en er was dus tijd genoeg voor de spelers en staf om na te denken waar het nu precies was misgegaan. De spelers hadden gestreden tot ze er bij neervielen, maar vergaten zichzelf te belonen na een goede wedstrijd.

  Opstelling OJC: Kanters; Mulder, Van de Sande, Clout; Kappen (74. Huijgens), Bastianen (71. Van Ooijen), Zaimi, Hassoun, Maric; Chraou, Van den Boogaard (80. Garcia Pimentel).