• Oud-OJC’er Jan Heijmans (65) overleden

  22 dec 2020
 • Deze week werden we opgeschrikt door het nieuws dat Jan Heijmans op 65-jarige leeftijd na een ziekte is overleden. Als telg van een echte OJC-familie was Jan meer dan een decennium een van de boegbeelden van het eerste elftal.

  Jan Heijmans had zijn voetbaltalenten niet van een vreemde. Vader Bert Heijmans was in de jaren vijftig stopperspil of een van de backs. Zo was hij een van de drijvende krachten in het kampioenselftal in 1960. Diens broer Wim was een aalvlugge linksbuiten, de eerste OJC-er die bij BVV in het betaalde voetbal terecht kwam. En ook zijn oom Henk van Rosmalen speelde enige tijd in het eerste elftal van OJC. Het was dus niet meer dan logisch dat Jan ook ging voetballen en niet onverdienstelijk. In de jeugd doorliep Jan de selectie-elftallen. In 1974 speelde hij aanvankelijk in de A1 (nu JO19-1) onder leiding van Tonnie van Pinxteren. Dit team was erg succesvol, werd kampioen en daardoor promoveerde de A1 naar de hoofdklasse, destijds het hoogste niveau. Vanwege zijn talent werd Jan in de loop van het seizoen overgeheveld naar het eerste elftal. Ook daar streed hij mee om het kampioenschap. Uiteindelijk wist het eerste elftal via de nacompetitie naar de tweede klasse te promoveren. Jan werd dus in één seizoen twee keer kampioen.

  Ook bij FC Den Bosch was opgevallen dat Jan meer dan gemiddelde voetbaltalenten had en vervolgens heeft hij enkele jaren bij Jong FC gespeeld. Van een doorbraak kwam het niet en Jan keerde terug bij het eerste elftal van OJC waarin hij nog een aantal jaren de leiding van de verdediging op zich nam. Daarin speelden inmiddels ook zijn broer Bert-Jan en zijn neef Piet van Rosmalen.

  Jan verhuisde na zijn huwelijk naar Well en volgde OJC van een afstand. Hij was intussen weer neergestreken in Rosmalen en op straat ging het nog regelmatig over OJC. Jan kampte al een aantal jaren met problemen met zijn gezondheid. Op 17 december is Jan helaas op 65-jarige leeftijd overleden. Op woensdag 23 december vindt de uitvaart in kleine kring plaats.

  Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

 • Staande v.l.n.r.: Jan Heijmans, Jos van 't Root, Albert van Teeffelen, Jan van Rixtel, Cees van Teeffelen, Tonny v.d. Akker, Wim Clement en Jos Voets.
  Zíttend v.l.n.r.: Tonny van Pinksteren (trainer), Willy Heesakkers, Hans van den Nieuwendijk, Jan Schuurmans, Tonnie Timmers, Henk Maas en Victor Peeters.

 • OJC 1 seizoen 1973-1974: Staande v.l.n.r.: Eef van Pinxteren (grensrechter). Cees van de Nieuwendijk, John Kerkhof, Jos van Son, Tonnie Schuurmans, Hans van Schijndel, Gerrie v.d. Hout, Rini Timmers, John Snijders, Joost van Balsfoort, Jan Verbiesen (leider).
  Zittend v.l.n.r.: Kees Wijnen (verzorger) Rini Strosnijder, Bert Meulensteen, Piet van Stiphout, Jan Heijmans, Jan van Dinther, Peter Schuurmans, Gerry van Venrooy en Hans Vissers.

 • OJC 1 seizoen 1983-1984. Staand v.l.n.r.: Thijs van Malsen (grensrechter), Piet van Rosmalen, Marcel van Alebeek, Servé Vos (trainer), Jack van Schijndel, Jos Raats, Mark Ondersteijn, Jacq van Rijs, Tonnie Timmers, Lambert Coppens, Jan de Groot (verzorger) en Piet van Stiphout (leider).
  Zittend v.l.n.r.: Ben Hoek, Gert Galliart, Bert Meulensteen, Jan Heijmans, Jan van der Heijden en Jos Korsten.