• Piet van Stiphout (75) overleden

  4 jan 2021
 • Afgelopen week werd de OJC-familie opnieuw opgeschrikt door het overlijden van een jarenlang en gewaardeerd lid. Piet van Stiphout overleed op 28 december op 75-jarige leeftijd.

  Afgelopen zomer werd Piet nog gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap. In de warme zomer was dit een van de weinige evenementjes die nog konden worden georganiseerd. Piet genoot samen met zijn vrouw Ien van het samenzijn met verschillende leeftijdsgenoten, in een tijd waarin we elkaar nauwelijks konden ontmoeten. Piet was al enige tijd ziek, maar stond met goede moed en een positieve blik in het leven. "Ach, een bietje moe, maar verder gaat het wel."

  Piet van Stiphout werd op 1 september 1959, als 14-jarige Rosmalense jongen, lid van OJC. Hij bleek al gauw talentvol te zijn. Het duurde maar een paar jaar totdat hij een vaste kracht werd in het eerste elftal. Het verhaal gaat dat hij de jongste debutant ooit was, maar dit kan helaas niet meer worden achterhaald. In het gedenkboek ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan in 1970 bleek in ieder geval wel dat hij in 1965 al een vaste basisplaats had. Een jaar later werd Piet kampioen met het eerste elftal en ook in 1974 speelde Piet nog altijd in de basis van ons vlaggenschip, dat toen opnieuw promoveerde naar de tweede klasse. Als technisch begaafde middenvelder pikte hij regelmatig zijn doelpunt mee. Het is dat in die tijd niet nauwgezet werd bijgehouden hoeveel wedstrijden iedereen in het eerste elftal speelde, maar Piet zou ongetwijfeld een hoge positie bekleden in dat overzicht.

  Leider en supporter
  Na zijn voetbalcarrière in het eerste werd Piet elftalleider. Toen Servé Vos halverwege de jaren 80 stopte als trainer bij OJC, stopte Piet ook. Terwijl hij als voetballer een paar keer kampioen werd en promoveerde, lukte dat als begeleider nooit. Toen zijn zoon Pleun ging voetballen, werd Piet voetbalvader, en voetbalopa toen zijn kleindochters een paar jaar geleden begonnen bij OJC. Ook de wedstrijden van het eerste elftal sloeg hij al die jaren nooit over. Jarenlang was hij een trouwe supporter, zowel thuis als uit. Of OJC nou voetbalde in Uden, Veghel, Naaldwijk, Haaksbergen of Groningen, Piet reed er - samen met Joost van Balsfoort - trouw achteraan. Ook dit seizoen stond hij wekelijks op zijn vaste plaats, naast de omroepruimte op de tribune. Nog steeds kon hij chagrijnig worden van de degradatie van het eerste elftal, anderhalf jaar geleden. Zoals voor velen, was het voor hem onbegrijpelijk dat een team met zoveel kwaliteit in dat jaar verzaakte.

  Vanwege de huidige omstandigheden vindt de uitvaart in besloten kring plaats. Wij wensen zijn vrouw Ien, zijn kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte. OJC ROSMALEN bewaart warme herinneringen aan Piet van Stiphout.