• Rood-Zwart Hart bij 10e editie Brabant Girls Cup

  5 jun 2019
 • De Brabants Girls Cup beleefde afgelopen weekend zijn tiende ‘verjaardag’. Onder de leiding van Hans Driessen was het internationale meiden- en vrouwenvoetbaltoernooi wederom een daverend succes. Duizenden voetbalsters genoten van het lekkere weer, uitdagende wedstrijden en leuke nevenactiviteiten. Hans is al bijna 20 jaar jeugdleider, al vele jaren organisator van jeugdtoernooien en dus voorzitter van de BGC-commissie. Het is daarom dat het bestuur besloot om Hans te huldigen met het Rood-Zwarte Hart tijdens de opening van deze speciale editie. 

  Toen een van zijn drie dochters in 2003 ging voetballen werd Hans al snel jeugdleider bij onze club. Hij wilde het meisjesvoetbal een impuls gaan geven en klopte daarvoor al snel aan bij het bestuur. Hans stak er met een paar enthousiastelingen zijn schouders onder.  Al snel bleek het meisjesvoetbal hard te gaan groeien en toen het idee ontstond voor een meisjestoernooi samen met Euro-Sportring, stak Hans al snel zijn vinger op om mee te helpen. Hij was toen niet alleen jeugdleider en enige tijd ook betrokken bij de Vrouwen, maar ook betrokken geraakt bij de CAK en de toernooicommissie. En de rest is eigenlijk geschiedenis. Bij v.v. OJC Rosmalen zijn vandaag de dag meer dan 350 meisjes en vrouwen aan het voetballen, de grootste in Noord-Brabant en de een van de grootste in Nederland.

  ‘Hans van harte gefeliciteerd. Het is meer dan verdiend. En?? ga zo door!’ - Het slotwoord van verenigingsvoorzitter Piet van der Plas tijdens de opening van de Huis & Hypotheek Brabant Girls Cup.

  Naast een onderscheiding vanuit de club kreeg Hans ook een leuk bedankje vanuit zijn commissie. Tien jaar is niet niks natuurlijk. Als voorzitter staat hij altijd klaar voor zijn team en hecht hij veel waarde aan alle hardwerkende vrijwilligers tijdens de toernooidagen. In alle jaren van het toernooi zien we dat er steeds meer ruimte is om ook te genieten van de dagen en trots te zijn op het complete evenement dat wordt neergezet.

  Deze editie van het toernooi is speciaal benoemd tot de Huis & Hypotheek Brabant Girls Cup. Toch willen we namens de commissie alle andere sponsoren en vrijwilligers bedanken voor de geweldige bijdragen die zijn geleverd. Bedankt! Zonder jullie was het niet gelukt. Op naar volgend jaar.

  Meer informatie is te vinden op www.brabantgirlscup.eu.