• Sportparken gesloten om virus te voorkomen

  18 mrt 2020
 • Op 15 maart heeft de overheid extra maatregelen genomen vanwege het Coronavirus. Alle gemeentelijke sportaccommodaties én sportparken zijn daarop met onmiddellijke ingang gesloten om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Dit geldt dus ook voor sportpark De Groote Wielen. Normaal is sportende jeugd van harte welkom, maar nu helaas even niet.

  Een ingrijpend besluit, maar gezamenlijk moeten we er voor zorgen dat dit op een juiste manier wordt nageleefd. We constateren namelijk dat met name jeugd over hekken klimt om alsnog gebruik te maken van het sportcomplex. Het over hekken klimmen van een gesloten sportaccommodatie is strafbaar.

  Wegsturen
  Wegens de aanwezigheid van de BSO kunnen we de hekken van ons sportcomplex helaas niet dicht laten. Wanneer we kinderen of jongeren op het complex aantreffen, moeten we ze echter wegsturen. De afdeling Stadstoezicht neemt de sportcomplexen mee in de surveillance-ronden. Wanneer een BOA personen op het sportcomplex aantreft, worden deze aangesproken en weggestuurd. Er wordt (vooralsnog) geen proces-verbaal uitgeschreven.

  Als er ondanks bovenstaande maatregelen toch grote problemen zijn, denk aan escalatie door een onveilig gevoel of als groepen zich niet weg laten sturen, kan de politie gebeld worden. We hopen dat het niet zo ver hoeft te komen en iedereen zich (voor eenieders bestwil) aan deze afspraak houdt!