• Trainersbegeleiders gecertificeerd door NOC*NSF

  9 aug 2019
 • OJC ROSMALEN is begin dit jaar, samen met NOC*NSF, een opleidingstraject gestart ter verhoging van het voetbalplezier van spelers en trainers. Dit traject bestaat uit 3 onderdelen: 

  - ‘Lang Leve de Sportouder’ voor ouders
  - ‘4 inzichten van trainerschap’ voor trainers
  - ‘Coach de Coach’ voor trainerbegeleiders.

  De eerste sessie van Lang leve de sportouder is gepland op 26 augustus. Inschrijven kan via deze link.

  Inmiddels hebben 40 trainers de training '4 inzichten van trainerschap' gevolgd. Hierin leerden zijn hoe tijdens trainingen te structureren, stimuleren, individuele aandacht te geven en regie over te dragen. Vanaf september zullen deze trainingen wederom gegeven worden voor onze trainers.

  OJC ROSMALEN is zeer verheugd te kunnen melden dat Debora Boon en William Meijer, na het volgen van de Coach de Coach-trainingen, als eerste trainersbegeleiders zijn gecertificeerd door NOC*NSF. Zij ontvingen hun certificaten van OJC-bestuurslid Kaspar van Hulst (zie foto). Debora en William zijn inmiddels gestart en jullie kunnen ze dus langs de velden zien lopen en met trainers en leiders praten. OJC ROSMALEN wenst Debora en William heel veel plezier en succes in hun rol als trainersbegeleider. Beide stellen zichzelf hieronder kort voor.

  Debora Boon
  "Ik ben moeder van 2 jongens van 13 en 16. En als ouder regelmatig al bij OJC ROSMALEN te vinden. Ik heb ruime ervaring in het begeleiden van zowel topsporters als breedtesporters. Samen met de trainers wil ik me graag in gaan zetten bij het ontwikkelen en versterken van de pedagogische aanpak, met als doel een veilig en plezierig sportklimaat waarin iedere trainer en kind zich thuis voelt bij OJC. Ik kijk er naar uit om zowel de trainers als de kinderen te leren kennen!"

  William Meijer
  "Als vader van voetballende kinderen en als trainer ben ik al jaren actief bij OJC ROSMALEN. Als trainer én als ondernemer heb ik ruime ervaring met het begeleiden van jeugd en volwassenen. Ik vind het leuk om die ervaring nu ook als trainersbegeleider in te zetten."

  Het doel van OJC ROSMALEN is om in totaal 10 tot 12 trainersbegeleiders te hebben. Mocht je interesse hebben om op deze manier je steentje bij te dragen aan het voetbalplezier dan kun je dit kenbaar maken via vrijwilligers@ojcrosmalen.nl.