De laatste loodjes wegen het zwaarst

Datum 09-04-2017
Tijd 11:30
Thuis Maliskamp 2
Uit OJC ROSMALEN 10
Eindstand 3-6
Penalties 1
09 april 2017 door Karst van Keijzerswaard
ROSMALEN - Op deze zonnige zondagochtend mochten onze structureel onderbetaalde helden van het tiende aantreden in Maliskamp om in de befaamde dorpsderby uit te maken wie zich een jaar lang de kampioen van Rosmalen mag noemen van de 5e klasse reserve 517.

Bij aankomst op het complex van Maliskamp stond er eerst een persconferentie gepland met de Don over de lange afwezigheid van centrale verdediger Roelofs. De geruchten dat de onverschrokken verdediger van het tiende deze week op het balkon van Dionne Stax gesignaleerd was hadden donderdagavond tot heftige geruchten rondom de training van tiende geleid en de rioolpers bevestigde dat ook op relationeel vlak Roelofs met problemen kampt. De Don wilde hierover voor de beladen wedstrijd de lucht klaren en deelde de pers mede: "Wij vinden het belangrijk dat spelers soms ruimte krijgen om hun privézaken af te handelen, daarom heeft de technische staf besloten Roelofs voorlopig alle ruimte en vrijheid te geven die hij nodig heeft. Wij hopen dat de pers hetzelfde zal doen, zodat we hem volledig gefocust terug kunnen zien in de laatste wedstrijd tegen de Wilhelmina."

Zonder centrale verdediger Roelofs en een waslijst aan andere geblesseerden moest teammanager Tutti moeilijke keuzes maken. De imponerende warming-up van Maliskamp droeg zeker niet bij aan het vergemakkelijken van de keuzes. Eens te meer waren er hesjes, hoedjes, clipborden en wedstrijdbesprekingen. Een jeugdig Maliskamp doorliep een warming-up marathon van maar liefst driekwartier. Dit tot groot ontzag van aanvoerder Vos: "de laatste keer dat ik 45 minuten achter elkaar gevoetbald heb is al weer 6 jaar geleden."

Deze voorbereidingen zorgden voor een fel begin van de eerste helft. Strijdvaardig probeerden de helden van het tiende druk te zetten op de helft van de tegenstander. Al in de eerste minuut leidde dit tot gevaar voor het Maliskampse goal. In de tweede minuut belande de bal echter in de voeten van één van de jeugdige middenvelders van Maliskamp. Deze zette behendig Van Keijzerswaard en Vos aan de kant, die beide dachten dat de speler op basis van senioriteit de bal wel bij hen zou inleveren. Een diepe bal op de linksbuiten zorgde voor een snelle 1-0 van Maliskamp.

Daarna volgde gelukkig snel herstel. Op het middenveld werd veelvuldig gezocht naar een diepe bal. De uitgezakte spits Van Engelen zorgde voor ruimte voor de snelle Janissen en Van Zoggel en zij wisten diverse malen het vijandelijke goal te bestoken met prima doelpogingen. Uiteindelijk was het Janissen die de bal ontving uit een carambole. De rappe topscoorder bevond zich in buitenspelpositie maar ontving de bal van een Maliskamper. De uitstekend leidende arbiter liet doorspelen en Janissen ronde subliem af. Hierna ging het allemaal snel. Ook de 1-2 kwam op naam van Janissen na een snelle uitbraak. De 1-3 volgde na een prima dieptepass vanuit het middenveld op Janissen die dit maal aflegde op Van Zoggel. Deze faalde niet 1 op 1 met de keeper. Niet veel later werd het nog mooier voor OJC. Bij een aanval waar de helden van het tiende hogeschool voetbal lieten zien was het uiteindelijk weer Janissen die de wedstrijd nog voor rust wist te beslissen: 1-4. Aanvoerder Vos wist nog een prachtige bal op de paal te krullen en OJC kon zichzelf alleen verwijten dat het niet meer doelpunten wist te maken.

In de tweede helft bleef Maliskamp zoeken naar mogelijkheden om er alsnog een wedstrijd van te maken. Dit tot grote frustratie van de vedettes van het tiende, die weinig zin meer hadden in een echte wedstrijd. Uiteindelijk kwam de bal na slordig balverlies op het middenveld terecht bij de rechtsbuiten van Maliskamp. Hoewel Vek nog alles in het werk stelde om in de ontstane 1 tegen 1 het de rechtsbuiten onmogelijk te maken verdween de bal achter Bogaerts. Toch bleef OJC steeds dreigend en niet lang na de 2-4 volgde de 2-5, nadat de opgekomen Visser de meegelopen Van de Bergh in staat stelde om zijn derde van het seizoen te maken. Maar weer gaf Maliskamp niet op, terwijl onze helden inmiddels zichtbaar moegestreden moeite hadden dit jeugdige enthousiasme te beantwoorden met inspirerend voetbal.

Het was in deze fase dat er een paar keer te veel uitgestapt werd en laffe dakhaas Coort 1 op 1 in de 16 kwam. De haas besloot om een sliding in te zetten en gaf de uitstekende leidende arbiter daarmee geen andere keus dan de bal op 11 meter neer te leggen (volgens Coort zelf volledig onterecht omdat hij toch zeker de bal wist te raken, dus bij deze heb ik het genoteerd, maar wij vonden het ook een penalty Mitch. Kusjes, we houden van je).

Weer moest OJC op zoek naar een doelpunt. Uiteindelijk was het Janissen die met zijn vierde van de middag de stand op 3-6 wist te brengen. Een zichtbaar gefrustreerd Maliskamp bleef echter strijden, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in een veel sterker OJC 10.

Daarmee heeft de Don de eerste hoofdprijs van dit seizoen binnen en staat er nog 1 wedstrijd op het programma. Vaste analist Klooster was na de wedstrijd helder over wie de 'man of the match' was: "ik heb maar 1 speler een foutloze wedstrijd zien spelen en dat was de flegmatieke Bus, zo constant wordt er maar zelden gepresteerd op dit niveau." De bloedvorm waar OJC 10 in verkeerd verleidde ook rots in de branding Stevens tot een gewaagde uitspraak: "ik verwacht bij mijn afscheid in Emmen dat die Houthakkerscup eindelijk mee terug naar Rosmalen gaat."


 
 

Andere verslagen

Terug naar boven