MO9-1 verliest van titelkandidaat

Datum 08-04-2017
Tijd 11:00
Thuis Knegselse Boys JO9-3G
Uit OJC ROSMALEN JO9-11
Eindstand 8-1
13 april 2017 door Erwin Dominicus
Zaterdag 8 april stond de verre uitwedstrijd tegen Knegselse Boys uit Knegsel op het programma. De wedstrijd stond om 11.00 uur gepland op het sportpark De Breemakker in Knegsel.

Op social media oftewel twitter werd het deze week al goed omschreven, toen de MO9-1 “het team van de dag” bij OJC ROSMALEN was. De meisjes reizen heel Brabant door voor hun uitduels. Zaterdag weer 80 minuten in de auto om voor 2x 20 minuten in Knegsel te voetballen. Maar voor de helden van de toekomst hebben we er alles voor over!

Vooraf wisten we het eigenlijk al, maar dat het erg moeilijk tegen de titelkandidaat zou worden, dat was zeker. We zouden een erg goede dag moeten hebben, om de tegenstander het erg lastig te kunnen maken. Vorig week tijdens de thuiswedstrijd tegen Knegselse Boys waren we nog erg dichtbij een stunt, maar zaterdag was het een stuk lastiger. Knegselse Boys was letterlijk en figuurlijk een maatje te groot voor ons. Het was dan ook niet verassend dat we uiteindelijk met 8-1 hadden verloren. De coach (tevens de schrijver van de verslagen) kon er helaas door werkverplichtingen niet bij de wedstrijd zijn, maar hij hoorde wel, dat er ongelooflijk veel strijd is geleverd door de meiden. Hier mogen we natuurlijk erg trots op zijn. De taken van de coach werden voortreffelijk waargenomen door Edwin en Silvie. Bedankt voor het invallen!
Al snel in de wedstrijd bleek de tegenstander veel sterker te zijn, dan de meiden van OJC. Ondank de inzet moesten ze het afleggen tegen de veel oudere speelsters van Knegselse Boys. We wisten al lang, dat de Knegselse Boys met dispensatiespelers speelt (wat officieel tegen de regels van de KNVB is in deze leeftijdsklasse), maar om een paar speelsters van 11 jaar op te stellen gaat in mijn ogen te ver. Voor de vergelijking; MO9-1 heeft slechts één speelster van net 9 en de rest is allemaal jonger. Desondanks kijken wij niet naar de tegenstanders, maar naar ons zelf. Vorig jaar augustus zijn we met een groep meiden een voetbalteam begonnen, waarvan 80% nog nooit had gevoetbald. Als we kijken, waar de meiden nu staan, dan hebben ze erg veel geleerd in korte periode. Dit mag oprecht een knappe prestatie genoemd worden. Wat misschien nog het allerbelangrijkste is, is dat er met heel veel plezier getraind en gevoetbald wordt. Het is een leuke groep meiden bij elkaar.

Voor al die mensen, die de statistieken van het team verzamelen en bijhouden , willen we jullie de doelpuntenmaakster van deze wedstrijd niet achterwegen laten. De eer van OJC werd deze keer gered door Cato.

Langzaam loopt de competitie ten einde en gaan we genieten van een mooie zomerstop. We spelen nog twee competitiewedstrijden tegen Boxtel en als afsluiting spelen we nog een drietal toernooien bij Unitas’30 in Etten Leur, Dia in Teteringen en bij OJC in Rosmalen. We gaan het fantastische seizoen een waardige afsluiting geven.

Jullie leiders
 

Andere verslagen

Terug naar boven