JO17-4 wint van titelkandidaat en klimt naar 4e plaats

Datum 22-04-2017
Tijd 14:45
Thuis OJC ROSMALEN JO17-4
Uit Den Dungen JO17-2
Eindstand 2-1
22 april 2017 door Sander Stevenaar
JO17-4 wint van titelkandidaat en klimt naar de 4e plaats
OJC JO17-4 - Den Dungen JO17-2 2-1
Het was vandaag een belangrijke wedstrijd voor onze mannen van JO17-4. Den Dungen kwam op bezoek en daar werd de vorige wedstrijd verloren met 4-1, een uitslag die doet vermoeden dat we niet veel in te brengen hadden. Het tegendeel was waar want onze jongens speelde daar een sterke wedstrijd en hadden net niet het geluk wat nodig was. Daarom was er vandaag een kans voor revanche op veld 6..

Den Dungen, nog volop in de strijd voor de titel samen met ODC en Emplina, begon fel aan de wedstrijd. Er werd fel op de bal gejaagd wat resulteerde in balbezit. Onze jongens stonden onder druk en als ze de bal al even hadden, waren ze hem door de druk ook weer snel kwijt. Het eigen spelletje konden ze niet vinden maar hielden desondanks toch goed stand tegen de aanvalsgolven van de tegenstander. Na een minuut of 8 spelen kreeg de linksbuiten van DenDungen het op zijn heupen , passeerde 3 man alsof ze er niet stonden en scoorde vervolgens de 0-1. Bijna alle aanvallen liepen via deze snelle speler die dan weer links, dan weer rechts speelde. Onze snelle Max Maas werd zijn tegenstander en wisselde telkens mee van positie waardoor de tegenstander niet de vrijheid kreeg die hij wilde. Max deed het natuurlijk niet alleen want de rest van de verdediging stond ook goed en er kwam niet veel doorheen. Maar Den Dungen hield de druk hoog en bleef proberen door de verdediging heen te komen. Langzaam kregen onze jongens wat meer vat op de wedstrijd en werden wat brutaler. De Dungense keeper kreeg wat meer te doen en de tegenstander mopperde omdat ze steeds afgestopt werden. In de blessure tijd van de 1e helft werd de 1-1 gescoord. Een prachtige aanval die opgezet werd door Kay, werd goed afgerond door Max Leenstra die 1 tegen 1 voor de keeper kwam. Hierdoor werd het op slag van rust 1-1.

De 2e helft zagen we een ander wedstrijdbeeld. Den Dungen had niet veel meer in te brengen en onze jongens speelde ijzersterk. Iedereen werkte hard voor balbezit en er ontstonden kansen om de voorsprong uit te breiden. Het begon al meteen in de 1e minuut van de 2e helft toen Remco een goed schot afvuurde op het vijandelijke goal maar zijn inzet ging net naast. In de 16e minuut probeerde Yannick het van afstand en zijn schot ging via de onderkant van de lat net niet over de doellijn. Den Dungen werd slordiger en het leek, of ze niet met de druk om konden gaan die onze jongens zette in deze 2e helft. Nu zat OJC er veel feller op en de verdediging was gesloten, waardoor de tegenstander steeds wanhopiger werd. Hun trainer schreeuwde zijn spelers toe dat ze aan onze spelers een voorbeeld moesten nemen…je kunt geen beter compliment krijgen lijkt me. Maar nu was het nog zaak om de genadeslag uit te delen. In de 25e minuut kregen meerdere spelers de kans om de 2-1 op het scorebord te brengen. Het was bijna onmogelijk maar Den Dungen slaagde er toch in om een keer of 4 het schot te blokken waardoor het nog even gelijk bleef. Maar met nog een minuut of 10 te spelen kwam dan eindelijk de beloning voor al het harde werken. Robin nam een vrije trap vanaf ongeveer de middenlijn en bediende met behulp van de wind Kay op maat. Kay schoot op het goal en de bal werd onderweg nog even van richting veranderd. Max Leenstra was er weer als de kippen bij om het laatste zetje te geven waardoor de bal over de doellijn rolde. Nu was het zaak om de resterende minuten alles dicht te houden. Dit lukte perfekt en na 40 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Van OJC kant was er vreugde en trots terwijl Den Dungen met deze nederlaag waarschijnlijk hun kans op het kampioenschap verspeeld hadden.

Een hele knappe prestatie die door jullie goede inzet behaald is. Dit noemen ze loon naar werken! Met nog 2 wedstrijden te gaan klimmen we nu een plaatsje op de ranglijst naar de 4e plaats. Maar het blijft nog spannend. De laatste wedstrijd wordt pas beslist wie er 4e zal eindigen, OJC of OSC. De laatste wedstrijd spelen we dan thuis tegen OSC dus ook dan is het weer erop of eronder. Voor nu gefeliciteerd met jullie knappe prestatie, ook aan Dirk en Toine. Tot de volgende keer!
 

Andere verslagen

Terug naar boven