Seizoensslot met open einde voor OJC 10

Datum 30-04-2017
Tijd 12:00
Thuis OJC ROSMALEN 10
Uit Wilhelmina 4
Eindstand 3-1
03 mei 2017 door Karst van Keijzerswaard
ROSMALEN - Op deze zonnige zondagochtend mochten onze chronisch onderbetaalde helden van het tiende voor de 18e keer dit seizoen aantreden in de 5e klasse reserve. Daarmee stond vandaag de laatste speelronde voor onze onverschrokken derde helft pioniers op het programma. Een schuin oog op de ranglijst leerde dat de wedstrijd van vandaag weinig invloed meer zal hebben op de eindstand en dat waarschijnlijk een derde plaats dit jaar het resultaat zal zijn van een lang seizoen zwoegen, poetsen, lullen en vooral niet te veel rennen.

Eens te meer troffen de Don en zijn manschappen een tegenstander die een imposante warming-up wisten af te draaien. Aanvoerder Vos was echter gedecideerd in zijn commentaar: "wij waren niet zo zeer onder de indruk van de hesjes, hoedjes, positiespelen, wedstrijdbesprekingen of clipbordjes, maar des te meer van het gekozen speelveld. Het hoofdveld is ruim 100 vierkante meter groter dan de speelvelden waar wij normaal op spelen, ik heb direct bij de Don aangegeven hier geen trek in te hebben. Ik speel voor de lol."

Dus hadden onze helden het aanvankelijk zwaar op het gigantische hoofdveld. Achterin werd de bal nog wel rondgespeeld, maar wanneer de passing richting het middenveld verkeerd liep dan konden de Wilhelminianen snel de aanval zoeken en lukte het onze roodzwarten niet om de ruimtes dicht te lopen. Gelukkig konden de centralen Stevens en Van Lith achterin geregeld direct de in topvorm verkerende Janissen bereiken. Deze bleek vandaag ieder bal onder controle te kunnen houden en de altijd balvaste spits wist op deze manier de druk wat weg te nemen van de Rosmalense verdediging. Toch kon dit niet voorkomen dat één van de passes richting de aanvalsleider onderschept werd door een speler met de geelzwarte kleuren. Met de restorganisatie van onze helden niet op orde kon Wilhelmina eenvoudig profiteren en stond een 0-1 stand op het bord. Het duurde tot de laatste minuut van de eerste helft voordat het tiende zijn eerste echte gevaarlijke moment kon noteren. Op links was de opgekomen Vek bezig aan één van zijn befaamde rushes toen de bal in zijn voeten belandde. Hij twijfelde geen moment en leverde een voorzet op maat af voor de mee opgekomen Van de Bergh. De veel scorende rechtsbuiten wist deze voorzet op maat 5e klasse waardig over het hek van het hoofdveld te werken, waardoor OJC10 zijn wonden mocht gaan likken met een 0-1 achterstand en een donderpreek van teammanager Tutti.

Ook de Don zelf had motivationele maatregelen genomen en besloot in de rust de thee te vervangen voor ouderwetse ranja, vanwege het feestelijke feit dat dit al weer de laatste wedstrijd van het seizoen was. Er werden nog wat tactische wissels doorgevoerd waardoor een ander OJC aan de start van de tweede helft begon.

Al snel kwam het initiatief te liggen bij onze kantinemusketiers en leek het een kwestie van tijd tot de aansluitingstreffer zou vallen. Het was Visser die met een balletje achter zijn standbeen langs zijn directe tegenstander het bos in stuurde en in een prachtig opgezette aanval was het de balvaste Janissen die bal onberispelijk langs de keeper werkte. Of de bal daadwerkelijk de doellijn gepasseerd was, bleek nog even onderwerp van discussie. De vernieuwde doellijntechnologie in de 5e klasse reserve gaf echter de doorslag en de 1-1 stond op het scorebord. Dat de 2-1 snel zou gaan vallen werd onderstreept door het krachtig ingrijpen van de verse krachten in de verdediging. Ook Van Engelen vond het nodig om zijn superieure voetbalkwaliteiten geregeld te showen. Tot grote frustratie van diverse zwartgelen die dan ook probeerden de enkels van de veelzijdige middenvelder te raken in plaats van de bal zoals de ongeschreven etiquette van het kelderklasse voetbal dat voorschrijven. In deze fase werkte één der Wilhelminianen nog een bal achter zijn eigen keeper. Helaas is deze prachtige kopgoal niet op het wedstrijdformulier gekomen omdat de uitstekend leidende arbiter niet anders kon dan de goal afkeuren wegens buitenspel van Van de Bergh.

Uiteindelijk volgde toch de 2-1 uit een weergaloze aanval over verschillende schijven. Het was de Bus die uiteindelijk het eindstation was van het derde driehoekje en daarmee de voorsprong voor het tiende het feit was. In deze fase werd besloten om nog een extra aanspeelpunt in de spits bij te brengen in de vorm van Stevens. Met dit nieuwe elan raakte OJC10 nu definitief op stoom. Stevens was een aantal keer dichtbij zijn eerste treffer van het seizoen. Maar in de laatste minuut kwam hij net te kort en moest het scoren over laten aan de mee opgekomen Vek die daarmee zijn tweede van dit seizoen op zijn conto mocht bijschrijven.

Daarmee klonk het laatste fluitsignaal dit seizoen in de competitie van onze 'derdehelftgangmakers 1e klasse' en kon de eindbalans opgemaakt worden. Slechts drie keer wist een tegenstander onze helden op de knieën te dwingen, daar stonden helaas wel 5 onnodige gelijke spelen tegenover, iedere wedstrijd wist men te scoren, en 10 keer mochten er drie punten bijgeschreven worden, alleen tegen Den Dungen werd geen overwinning gehaald en Nieuwkuijk 4 werd terecht kampioen. Onze felicitaties voor het knappe seizoen dat men in Nieuwkuijk heeft gedraaid, en onze excuses voor onze trouwe supporters dat we het hen niet wat moeilijker gemaakt hebben. Volgend seizoen staan hopelijk weer mooie wedstrijden op het programma tegen gewaagde tegenstanders zoals Den Dungen, Wilhelmina en DSC. En we zien ook uit naar de dorpsderby tegen Maliskamp in de 5e klasse reserve.

Na de wedstrijd restte nog één vraag aan de Don. Wat is de stand van zaken rondom centrale verdediger Roelofs? "Hierover wil ik niet te veel kwijt, eerder hebben we al gezegd dat we onze spelers alle ruimte willen geven om zich te ontwikkelen. We begrijpen dat het al weer een stuk beter gaat en we hopen dat ook de heisa rondom Dionne Stax een beetje is gaan liggen. Op de houthakkerscup zijn we weer met een volledige selectie." Aldus de immer gelauwerde succescoach. Teammanager Tutti haastte zich naar de slotpersconferentie met een mededeling: "De komende periode gaat het Tiende door met zijn ontwikkeling en we gaan dit jaar voor niks minder dan de hoofdprijs op de houthakkerscup, daarvoor zijn we op dit moment druk bezig om wedstrijden te regelen tegen andere tiende elftallen om zo uit te kunnen maken welk tiende elftal het beste tiende elftal van Nederland is. Geïnteresseerde tegenstanders kunnen zich melden bij mij."

Scoreverloop:

24' 0 - 1 Wilhelmina
58' 1 - 1 Janissen
72' 2 - 1 Bus
91' 3 - 1 Vek
 

Andere verslagen

Terug naar boven