OJC 5 grijpt 7e plaats na doelpuntrijk spektakelstuk

Datum 07-05-2017
Tijd 12:00
Thuis St Mich.Gestel 2
Uit OJC ROSMALEN 5
Scheidsrechter Warners, E.
Eindstand 6-8
Penalties 1
08 mei 2017 door Tim van den Dries
In een spectaculair duel tussen de nummer 7 en 8 van de competitie is OJC 5 als winnaar van het veld gestapt. Maarliefst veertien doelpunten werden er gescoord, die in de volgende verhouding werden verdeeld: 6-8.

Heel Sint Michielsgestel was opgetrommeld om de wedstrijd tussen beide middenmoters te kunnen aanschouwen. Op het hoofdveld zat vooral het gedeelte van het thuispubliek vol, maar bij de bezoekers waren ook veel supporters meegereisd om hun helden voor de laatste keer dit seizoen in actie te zien. Een drukt van jewelste dus. Gek, want de inzet was de 7e plaats en allebei de teams speelde nog in een fantasieopstelling ook.

De bedoeling was dat er lootjes getrokken werden om je nieuwe positie te bepalen. De spanning die daardoor ontstond leek er in ieder geval voor te zorgen dat de spelers een keer zin hadden om de wedstrijd te beginnen. Al werd dat wel beduidend minder toen bekend werd dat er ook een ‘wissellootje’ in omloop was. Jordy Vijverberg was de gelukkige die deze trok.

Het team werd dus flink door elkaar gehusseld. De verwachting was dat dit tegen een sterke tegenstander flink mis zou kunnen gaan. Het ging echter juist heel goed, doordat de spelers over verborgen kwaliteiten bleken te beschikken. Wesley stond in de goal en liet zich met enkele scherpe pareeracties en puike uittrappen van zijn goede kant zien. De zes tegendoelpunten weerspiegelde dat misschien niet. Zijn gemiste strafschop was een smet op zijn wedstrijd, zeker ook omdat hij daardoor zijn langste sprint ooit moest maken om weer op tijd in zijn doelgebied te zijn.

Op linksback stond Jorden. Die had deze positie dit seizoen al vaker bekleed en dat was duidelijk te zien. Ruben stond centraal achterin. Hij is niet de kuitenbijter die de spits even in zijn broekzak heeft, maar zorgde er wel voor dat er eindelijk eens van achteruit werd opgebouwd. En dat is in dit team een compliment waard. Twan stond naast hem en greep door zijn inzicht en tomeloze inzet enkele keren belangrijk in. Bob had op rechtsback flinke schoenen om te vullen maar voerde zijn taak naar behoren uit. Hij scoorde misschien zelfs een doelpunt, al zullen velen zeggen dat het een eigen doelpunt was van de keeper die het laatste zetje zelf gaf.

Op het middenveld stond een opmerkelijk trio. Rechts in de controle stond de onvermoeibare Nick, die met zijn vele intelligente loopacties voor de broodnodige diepgang zorgde. Op tien, vlak achter de spits, stond Jordy van den Berg. Met zijn onovertroffen techniek en handige steekballetjes zorgde hij niet alleen voor veel dreiging, hij zette ook enkele keren een teamgenoot voor open doel. Daarnaast was er nog aanvoerder Lars, die met zijn visie en precieze passing dé schakel was tussen verdediging en aanval.

Ook de voorste linie was van grote klasse. Op rechts slalomde Tim zijn tegenstander helemaal dol, behalve dan die paar keren dat hij over de bal struikelde. Niels kreeg vandaag eindelijk zijn kans in de spits, die hij bekroonde met meerdere doelpunten. Hij dacht in de eerste helft zelfs nog een strafschop verdiend te hebben, maar de scheidsrechter wist niet zeker of hij echt viel door toedoen van de keeper. Wij eigenlijk ook niet. Hangend op linksbuiten stond Rob. De normaliter als leider fungerende speler was bij vlagen onnavolgbaar en scoorde op sublieme wijze twee doelpunten.

Het werd dus een waar doelpuntenfestijn, waarbij OJC 5 er uiteindelijk met de punten vandoor gaat. Daarmee springt het in de ranglijst over Sint Michielsgestel heen en eindigt het dit jaargang op een keurige 7e plek. Daarmee kunnen we zeggen dat een zeer verdienstelijk seizoen vandaag in stijl is afgesloten. Het was weer een zwaar seizoen, maar nu kan iedereen eindelijk genieten van hun welverdiende zomerstop.
 

Andere verslagen

Terug naar boven