JO17-4 wint van BVV en stelt daarmee de 4e plaats veilig

01-01-1970
01:00

JO17-4 wint van BVV en stelt 4e plaats veilig

BVV JO17-2 - OJC JO17-4 1-3

Afgelopen Donderdagavond speelde onze mannen hun laatste competitiewedstrijd tegen BVV. Alleen winst was genoeg voor een mooie en welverdiende 4e plaats in de 3e klasse dus er moest nog wel even inzet getoond worden..

En die was in de 1e helft ver te zoeken. BVV, onderste op de ranglijst, verraste onze jongens met aanvallend voetbal en kwamen op voorsprong. Onze jongens waren totaal de kluts kwijt, konden geen fatsoenlijke aanval opzetten en het had niet veel gescheeld of de ruststand was 2-0 of misschien wel 3-0 geweest. Ook al had BVV enkele spelers opgetrommeld van een hoger team, het vertoonde spel van onze jongens was niet om aan te zien. De 2e helft zou toch heel wat beter moeten en we gingen de rust in met “slechts” een 1-0 achterstand.

Na een donderspeech van Dirk zou de 2e helft heel wat beter moeten gaan. En dat was gelukkig ook zo. Onze jongens durfde aan te vallen, speelde hun eigen spelletje en bleven tikken. Zo kwamen de kansen vanzelf. Vrij snel in de 2e helft scoorde Thom de aansluitingstreffer na een goede voorzet van Dave. De 1-1 had niet later moeten vallen en BVV probeerde wel iets terug te doen maar onze jongens hadden de wedstrijd onder controle. Er brak een periode aan van kans na kans maar het duurde toch nog even voordat Dave de 1-2 op het scorebord schoot. Onze mannen bleven aanvallen en de kansen bleven komen maar de afwerking was te onzuiver. Met nog een kwartier te gaan was de stand nog steeds maar 1-2 en BVV kwam met een wissel. Er werd een jongen ingebracht die duidelijk ouder was dan 16. Na de wedstrijd bleek deze jongen ook 18 te zijn en zelfs bij Maliskamp te voetballen maar wilde volgend seizoen weer terug naar BVV. Een belachelijke situatie natuurlijk en onbegrijpelijk dat een vereniging toelaat om zo’n speler mee te laten doen. De eerste de beste bal die deze jongeman kreeg, schoot hij vanaf de middenlijn en de bal verdween nog niet eens zover van Jerome naast het goal. Maar dit was ook het enige gevaar dat van hem kwam. Onze jongens speelde gewoon door en weer was het Dave die eindelijk de 1-3 op het scorebord schoot en daarmee de winst in de laatste wedstrijd van onze jongens veilig stelde.

Het seizoen zit erop en wij als begeleiding kijken zeker terug op een succesvol seizoen waarin weer veel geleerd is en weer stappen vooruit zijn gezet. We begonnen met een hele dikke nederlaag in de aller eerste wedstrijd voor de beker met 0-13 tegen Nieuwkuijk JO17-1. Na die wedstrijd hadden we uiteraard in de gaten dat er nog wel wat gedaan moest worden. Een week later speelde we de 2e wedstrijd voor de beker uit naar het altijd lastige Emplina, een team dat we nog 2 keer meer tegen zouden komen in onze competitie. Mede dankzij de scheidsrechter, voor extra info lees het verslag terug, verloren we deze wedstrijd met 1-0 maar was het spel al vele malen beter. Als we dan kijken naar de competitie dan is datzelfde Emplina kampioen geworden. In de competitie verloren we uit van hun met 3-1 en thuis werd ook verloren met 1-4. Wat dat betreft zijn ze verdiend kampioen. 2e werd ODC waartegen wij zeer goed presteerde, waardoor hun tegen de eerste verliespunten liepen. Tot het moment dat onze jongens op bezoek kwamen waren ze nog niet verslagen en onze mannen presteerde het om daar 1 punt mee te nemen door met 2-2 gelijk te spelen. Thuis deden ze dat truukje nog eens over en toen werd ODC met een 2-1 nederlaag terug naar Boxtel gestuurd. 3e in de competitie werd Den Dungen. De uitwedstrijd werd met 4-1 verloren maar die uitslag was wat geflatteerd. Tot aan de dag dat zij naar OJC kwamen deden zij nog volop mee voor het kampioenschap. Onze jongens wonnen de thuiswedstrijd met 2-1 en stuurde Den Dungen teleurgesteld huiswaarts. Wie er uiteindelijk 4e zou worden is pas op de laatste dag beslist. Het ging tussen OSC en onze jongens. De uitwedstrijd werd met een krappe 1-0 verloren nadat het eruit zag dat de wedstrijd in een 0-0 zou eindigen. De thuiswedstrijd eindigde in 2-2 en dat was de laatste wedstrijd voor OSC. Onze mannen moesten nog 1 wedstrijd spelen en wel tegen de rode lantaarndrager BVV. Winst was noodzakelijk en het verslag is hierboven te lezen. Een prachtige prestatie, een 4e plaats met bijna allemaal 1e jaars spelers in de 3e klasse!

Met nog 2 toernooitjes te gaan zit het er wat betreft dit seizoen bijna op. Jerome zal waarschijnlijk naar de JO19 gaan, Dylano heeft aangegeven te stoppen en de rest hopen wij volgend seizoen weer terug te zien in deze samenstelling. Het is nog even afwachten hoe de uiteindelijke teamverdeling zal zijn maar hopelijk is iedereen tevreden na de bekendmaking. Dit was waarschijnlijk het laatste verslag van de wedstrijden van JO17-4 voor het seizoen 2016-2017. Het duurt nog even maar ik wens iedereen die ik met de toernooien niet meer zie een fijne vakantie en alvast een sportief en succesvol nieuw voetbalseizoen toe!