01-01-1970
3e plaats

Vandaag de laatste voetbalwedstrijden van het seizoen 2016 – 2017. Deze zonnige zaterdagochtend spelen we het thuistoernooi. Pim en Nander zijn vandaag afwezig, en coach Walter bevindt zich in de Ardennen voor een jaarlijkse fietstocht met vele hoogtemeters.

OJC ROSMALEN JO15 4 – OJC ROSMALEN JO15 3 0-2
Onze eerste tegenstander is clubgenoot JO15-3. Allemaal bekenden, en een wedstrijd die beide teams graag willen winnen. De eerste kans is voor ons. Sem speelt Manu aan, die soleert tot in de zestien. Zijn doelpoging gaat nipt naast. Na wekenlang blessureleed speelde Mats vandaag weer als vanouds mee. Opkomend vanaf rechtsachter vindt hij Gijs. Alleen voor de keeper dacht iedereen dat we op voorsprong zouden komen, maar de inzet werd tot corner gewerkt. Bij een onoplettendheid in onze verdediging viel de 0-1. Bij wedstrijden die slechts een kwartier duren, moet daarna volle bak naar voren worden gespeeld. Roel stuurde Julius diep, maar ook bij deze tweede poging alleen voor de keeper werd niet gescoord. Vlak voor het einde werd het nog 0-2. Een vrije trap werd door een van onze spelers achter Tom geplaatst.

OJC ROSMALEN JO15 4 – Maliskamp JO15 1 0-0
Na twintig minuten rust treden we aan tegen de volgende bekende tegenstander: Maliskamp JO15-1. De vierde maal dit seizoen dat dit team treffen. We weten exact hoe ze spelen en gaan vanaf de eerste seconde vol in de aanval. Behoudens een gevaarlijke Maliskamp-counter (waaruit gelukkig niet gescoord wordt) speelt deze wedstrijd zich volledig op de helft van de tegenstander af. Een afstandsschot van Mart gaat maar rakelings over. Gijs is een net te laat op aangeven van Manu, maar bij de volgende aanval vinden ze elkaar wel. Nu in omgekeerde volgorde, assist Gijs doelpoging Manu net naast. Een volgend schot van Gijs wordt nog maar net geblokt. En ook de zes corners die we hebben gekregen, leverden gevaar op. Een inzet van Stijn ging maar centimeters langs de paal. Eindstand 0-0

OJC ROSMALEN JO15 4 – Gilze JO15 1 4-0
Twee wedstrijden gespeeld, maar nog niet gescoord. Dat moest anders. Al vrij snel scoorde Koen ons eerste doelpunt, op aangeven van Matthijs. We blijven de aanval zoeken. Op assist van Stijn pikt ook Gijs zijn doelpunt meer (2-0). De tegenstander legt ons deze wedstrijd geen strobreed in de weg. Salah vindt na een heerlijke actie de vrijstaande Koen (3-0). En nadat Gijs eerst een enorme kans mist, scoort hij ook zijn tweede doelpunt van deze wedstrijd. Op voorzet van Koen weet hij zijn knie tegen de bal aan te zetten. 4-0 en tevens de eindstand.

OJC ROSMALEN JO15 4 – Kampong JO15 2 0-0
Laatste wedstrijd spelen we tegen de koploper van het moment, Kampong JO15-2. Een goede tegenstander die ons terugdringt op eigen helft. De verdedigers Mats, Mart, Tijn en Koen hebben het erg druk en krijgen ondersteuning vanuit het middenveld. Een doelpoging kan door Tijn worden geblokt. Toch komen we er enkele malen gevaarlijk uit. Manu snelt langs zijn tegenstander, maar kan net niet gelegenheidsspits Tom vM vinden. Omdat op het naastgelegen veld door JO15-3 gescoord wordt, moet Kampong deze wedstrijd in winst omzetten om zo het toernooi te gaan winnen. Met nog twee minuten spelen, leek het doelpunt toch te vallen. Een Kampong-buitenspeler kwam à la Robben naar binnen en haalde uit. Tom kreeg echter zijn vingertoppen tegen de bal aan, waardoor het een corner werd. Scoringskansen waren er daarna niet meer. Eindstand 0-0