MO11-2 wint met overtuiging de eerste bekerwedstrijd

Datum 02-09-2017
Tijd 09:00
Thuis OJC ROSMALEN MO11-2
Uit Emplina MO11-2
Eindstand 4 - 1
02 september 2017 door Erwin Dominicus
Zaterdag 2 september stond de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma. Om 09.00 uur mochten wij aantreden tegen RKVV Emplina MO11-2 uit Empel. De wedstrijd stond onderleiding van de goed fluitende Norbert Bulten.

De voorbereiding van de wedstrijd liep alles behalve vlekkeloos. Voorafgaande de wedstrijd zou het team het nieuwe tenue overhandigd krijgen. Helaas was er ergens iets mis gegaan en hadden de speelsters niet allemaal de juiste maten van het tenue. De leiders hebben uiteindelijk voor iedere speelster iets kunnen regelen, waardoor we alsnog van start konden gaan.

Ook de leiders hebben weer een drukke zomer gehad op het gebied van spelerstransfers. Vorig jaar hebben de speelsters zich goed ontwikkeld en dan ga je opvallen bij andere teams. Cato heeft een transfer gemaakt naar MO11-1 en Bente is bij MO9-1 keepster geworden. Daarentegen hebben wij ook twee nieuwe speelsters aan kunnen trekken. Vorig seizoen hadden Quinnty en Lena een goede oefenstage afgelegd, waardoor een overgang zo geregeld was. De overige speelsters: Lois, Chanice, Esmée, Daisy, Nova, Luna, Eline en Bieke maken het team compleet.

Afgelopen week hebben we twee keer fanatiek getraind, maar woensdag moesten we vanwege het noodweer met onweer de training vroegtijdig beëindigen. Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een goed trainingsweek. Iedereen was aanwezig.
Het was voor de leiders moeilijk inschatten hoe hoog het niveau van de bekercompetitie zou zijn. Wij als OJC ROSMALEN kijken niet naar de tegenstander, maar gaan van onze eigen krachten uit. De leiders hadden besloten, in vergelijking met vorig jaar, om een andere tactiek te gaan spelen. Dit pakte meteen heel goed uit. OJC ging voortvarend van start. Met goed combinatievoetbal werden er verschillende mogelijkheden gecreëerd om te scoren. Helaas hadden de aanvalsters het vizier nog niet op scherp staan. Na een stevig duel was het Luna, die als winnaar uit de strijd kwam. Met een bekeken pass kon zij Eline in stelling brengen. 1-0. Enigszins verrast keken de speelsters elkaar aan. Dit hebben wij toch maar goed gedaan. Het voetbal werd steeds beter. Er werd met heel veel passie en strijd gespeeld. Eén van de weinige mogelijkheden, die Emplina kreeg, werd door de verdediging vakkundig onschadelijk gemaakt. OJC bleef het betere van het spel hebben en het was Luna, die na een mooie aanval zelfs 2-0 op het scorebord bracht.

Tijdens de rust werden de meiden op een beker ranja getrakteerd en de leiders gaven de meiden complimenten over het vertoonde spel. Ook werden de trainingsoefeningen van afgelopen week nog eens aangehaald, want tijdens de wedstrijd waren een aantal mogelijkheden om te scoren, maar die niet helemaal goed werden uitgevoerd.
De tweede helft werd de tegenstander steeds sterker, maar OJC kwam geen moment in gevaar. Lois liet met een paar uitstekende reddingen zien, dat zij het keepen steeds beter onder de knie krijgt. Achterin stonden Daisy, Esmée en Chanice zo sterk te spelen, dat de aanvalsters van de tegenpartij geen kans kregen. Zij werden regelmatig afgewisseld door Lena en Nova en ook zij waren te sterk voor de tegenstander. OJC kreeg de tweede helft steeds meer ruimte om te voetballen. De oefeningen op de training bleken meteen zijn vruchten af te werpen. Na een mooie aanval was het Bieke, die met een hard schot de keepster passeerde. Voorin was het nog even onwennig voor Quinnty, maar zij kan trots zijn op haar eerst gespeelde wedstrijd. De meiden bleven hard werken voor het resultaat en na een mooie aanval was het weer Eline, die de 4-0 op het scorebord bracht. Uiteindelijk mocht Emplina, na een prima uitgespeelde aanval, de 4-1 scoren en dit was meteen de eindstand.

De meiden mogen trots op zich zelf zijn, want ze hebben allemaal erg hard gewerkt voor een goed resultaat. We gaan op dezelfde voet verder, waar we aan begonnen zijn en dan kunnen we ons weer gaan opmaken op een heel mooi seizoen. Ook de ouders weer bedankt voor de massale opkomst en het supporteren van het team.

De leiders.
 

Andere verslagen

Terug naar boven