JO17-3 laat BVV JO17-1 kansloos

Datum 02-09-2017
Tijd 14:30
Thuis BVV/Timmermans Infra JO17-1
Uit OJC ROSMALEN JO17-3
Scheidsrechter Lensen, Wil
Eindstand 1 - 8
02 september 2017 door Sander Stevenaar
Vandaag de 1e wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen. Onze mannen gingen op bezoek bij onze Bossche buurman BVV om daar de 1e bekerwedstrijd te spelen. De nieuwe tenues werden ook voor de eerste keer aangetrokken en om half 3 klonk het signaal voor de start van deze bekerwedstrijd.

De eerste minuten was het even aftasten van beide kanten maar al snel namen onze jongens het initiatief in handen. In de 4e minuut al gaf Kay een goede diepe bal op Dave, die alleen door kon en de bal simpel langs de keeper schoof voor de snelle 0-1. Maar de voorsprong was slechts van korte duur. BVV kreeg een vrije trap mee, net buiten het 16-metergebied, en de bal verdween onhoudbaar voor Mike in de verre hoek voor de 1-1. Dit was dan eigenlijk ook wel het enige gevaar dat BVV wist te brengen voor de rest van de wedstrijd. Onze jongens speelde een hele goede wedstrijd en speelde de thuisploeg van de mat. Hele goede combinaties kregen we als toeschouwer te zien en het was gewoon genieten geblazen. In de 13e minuut gaf Appie een lange bal op Dave die weer alleen op de keeper afkon. Dit keer wist de keeper de bal nog uit het goal te houden met een goede redding. Een minuutje later was het wel raak. Appie ging goed door en bezorgde de bal bij Dave, die dit keer de keeper het nakijken liet voor de 1-2. Om het nogmaals maar eens aan te halen, onze jongens speelde heel sterk en de tegenstander kon alleen maar toekijken. In de 19e minuut schoot Claudyo van afstand de bal met een boog over de keeper voor de 1-3. Met deze stand zouden we de rust bereiken nadat Jasper een goede voorzet gaf en Lucas net naast kopte en nadat Robin een heel eind door mocht komen en alleen de keeper op zijn pad vond. Het bleef dus 1-3 bij rust na deze voetbalshow.

Het was makkelijk in de rust voor Dirk en Toine, ze hoefden niets te vertellen. Het ging goed en het was gewoon een kwestie van zo doorgaan. En dat deden onze jongens dan ook. Uit een corner van Claudyo kopte Mike op het goal. De keeper wist in eerste instantie nog te redden maar Dave zat er goed bij en tikte de 1-4 binnen. In de 8e minuut was er een prachtige aanval vanuit onze verdediging. De bal werd mooi rondgespeeld en BVV werd weggespeeld. Helaas werd deze aanval niet bekroond met een doelpunt maar hij was mooi om te zien en het vermelden waard. Een minuutje later kwam alsnog het doelpunt toen Thom de bal op het goal kopte, de Bossche keeper de inzet nog wel stopte, maar waar opnieuw in de rebound gescoord werd en ditmaal door Kay. De 1-5 bleef een tijdje op het scorebord staan maar het bleef eenrichtingsverkeer richting het BVV goal. In de 27e minuut schoot Appie met een strak schot op het goal. Weer wist de keeper de bal wel te raken maar niet vast te houden. Kay zat er weer goed bij en tekende voor de 1-6. In de 29e minuut wilde de keeper van BVV de bal aanspelen naar een teamgenoot maar Yannick had dat door en onderschepte de bal. Zijn voorzet leek te zacht maar toch wist wederom Kay de bal tegen de touwen te schieten voor de 1-7. BVV gaf op en onze jongens kregen nog kansen maar iedereen wilde eigenlijk net iets teveel. Totdat Mike de eindstand van 1-8 op het scorebord schoot met een strak en hard schot. Hierna floot de scheidsrechter af en was er een heel goed begin gemaakt aan dit nieuwe seizoen.

Een groot compliment voor het getoonde spel voor onze mannen. BVV was kansloos door jullie spel en het was een mooie wedstrijd om naar te kijken. Hopelijk kunnen we dit volhouden al zullen de komende tegenstanders ook wel wat meer tegenstand bieden. De volgende wedstrijd is op 16 september. we spelen dan opnieuw een uitwedstrijd en wel tegen Wilhelmina JO17-2 om 14.45 uur. Ook deze wedstrijd is voor de beker. Tot de volgende keer!
 

Andere verslagen

Terug naar boven