JO15-3 maatje te groot voor Wodan JO15-2

Datum 02-09-2017
Tijd 13:00
Thuis OJC ROSMALEN JO15-3
Uit WODAN JO15-2
Scheidsrechter Rensing, Pascal
Eindstand 3 - 1
02 september 2017 door Marcel de Kok
Na een paar weken pittig trainen, en 2 oefenpotjes moest er vandaag voor het eerst voor het "echie" worden gespeeld. Ook in de bekerwedstrijd willen we namelijk goed voor de dag komen. Het keurcorps van trainer/coach Johan Konings begon de serie bekerwedstrijden goed met een 3-1 zege. Maar helemaal van zelf ging dat niet. Na een geheel onnodige 0-1 ruststand, duurde het tot het laatste kwartier voordat de wedstrijd werd omgebogen. Wodan mocht in die fase van geluk spreken dat de teller toen maar op 3 tegentreffers bleef steken.

Op een zonovergoten sportpark De Groote Wielen kwamen de JO15-3 enigszins gehavend aan de start. Niet alleen hadden we met Bram, Sander en Dylan 3 afwezigen. Ook Denzel haakte af in de warming up met een rug blessure, Na behandeling door de club fysio kon hij nog gedeeltelijk meespelen. Gelukkig hadden we hulp van JO13-2 speler Sven Verhoeven. De JO15-3 wilde graag beginnen zoals afgelopen dinsdag in de oefenwedstrijd tegen Zwaluw VFC. Daar werd gedurende de eerste 35 minuten het voetbal gespeeld zoals we dat graag zien. Veel druk naar voren, snelheid, variatie en inzet. Maar de ene dag is de andere niet. Vandaag waren de eerste 10 minuten zeer onrustig en slordig. Hoewel de JO15-3 de bovenliggende partij was, kwam er toch maar weinig dreiging. Later ging het wel wat beter toe met name Denzel even inviel en vanaf links voor gevaar zorgde. Maar ook in de afronding waren we slordig. Ook hadden we pech dat een doelpunt van Jop werd afgekeurd, omdat de voorzet van Niek over de achterlijn zou zijn geweest. Tegen de tijd dat de coaches vonden dat we met ten minste 3-0 voor hadden moeten staan viel het doelpunt aan de andere kant. Een inspeelpass van Felix was niet helemaal accuraat en in de omschakeling lag onze verdediging helemaal open. De 0-1 was de ongelooflijke ruststand.
De tweede helft begon zoals de eerste was afgelopen, of misschien nog wel erger. Grote kansen werden gemist al vanaf de eerste minuut en "het zal toch niet-idee" begon na een kwartier bezit van ons te nemen. De balde er niet in. Met name onze spits Teun was ongelukkig in de afwerking. Maar ook een vrije trap van Rens, een inzet van Casper en Niek hadden een beter lot verdiend. Na 20 minuten werd Lars als extra speler op het middenveld gepositioneerd, omdat we achterin ook 1-tegen-1 niets te vrezen hadden. Toen een kwartier voor tijd Lex de ban bracht met een gelukkige goal via een Wodan-speler, was de ban gebroken. Nog geen minuut later had Lex zijn tweede er al in liggen en zo zag de wereld er in 60 seconde in eens geheel anders uit. De score had nog veel verder op kunnen lopen. Het dappere Eindhovense verzet was totaal gebroken. Denzel schoot echter op de lat, invaller Sven op de paal, de ijverige Sergio kwam 2x in scoringspositie en Niek schoot voor open doel net naast. Toch was het dezelfde Niek die met een schot vanaf de 16 de wedstrijd kort voor tijd definitief in het slot gooide, en de 3-1 eindstand op de borden zette,
 

Andere verslagen

Terug naar boven