OJC JO17-2 start bekeravontuur goed!

01-01-1970
01:00

2 september is de dag die voortaan in de JO17-2 historie zal blijven staan. Waar het Nederlands elftal in hun glorie tijd '2011' nog hun historisch grootste overwinning behaalde op San Marino op 2 september. Heeft de nieuwe JO17-2 hun eerste echte officiële wedstrijd gewonnen.
Na de oefenwedstrijd van afgelopen dinsdag (5-0 tegen Haarsteeg) en de training van afgelopen vrijdag startte het bekeravontuur vandaag thuis tegen 'Berlicum Middelrode Combinatie' ook wel BMC genoemd.
De wedstrijd begon met gelijk een kans voor OJC en een klein speldenprikje van BMC. Daarna was het al vrij snel duidelijk dat OJC de bovenliggende partij zou worden. Na een klein kwartier zorgt de goedspelende David voor de 1-0 uit een vrije trap. OJC dicteerde en liet met vlagen voetbal zien die het graag voor ogen heeft. Toch bleef de tweede treffer uit en gingen wij met een 1-0 voorsprong de rust in.
Duidelijk waren de verbeterpunten om te werken aan de doelstelling van de voorbereiding. Het spelsysteem zorgde voor veel druk en voor vele kansen. Toch was het even billen knijpen net na rust waar BMC gevaarlijk werd uit een counter. Tim zorgde ervoor dat de 1-0 op het scorebord bleef staan. Het ontbrak OJC aan de overtuiging om de legio kansen af te maken. Gelukkig hielp Joost de ploeg een handje om de 2-0 te maken. Het spelbeeld veranderde nauwelijks, OJC kreeg kans op kans maar vergat verder uit te lopen. Hierbij moest opgelet worden dat niet een tegentreffer werd geïncasseerd. Uiteindelijk was het verzet van BMC gebroken en liepen wij alsnog uit naar een 5-0 overwinning. Mede door doelpunten van Joost, Brian en het slotakkoord was na een mooie aanval voor Marijn.
Dit goede voorbeeld werd vandaag netjes over gedaan door het vaandelschip. OJC 1 won net als de JO17-2 hun wedstrijd met 5-0 uit bij de Meern.
De eerste officiële overwinning is een feit. Nu de komende week de lijn door trekken en automatismes maken van de speelwijze.
Man of the match: David Kramer