JO17-2 boekt eerste overwinning van het seizoen

01-01-1970
01:00

Op 29 augustus de dag waarop 12 jaar geleden orkaan Katrina grote chaos veroorzaakte aan de kust van Amerika heeft OJC grote chaos veroorzaakt in de verdediging van Haarsteeg.
Na de nederlaag die wij opliepen tegen Oirschot stond vandaag de 2e oefenwedstrijd op het programma. De wedstrijd werd bespeeld op een lekkere grasmat tegen de oude club van de trainer.
Met Rául, Julian en Ruben in de ziekenboeg begon OJC sterk aan de wedstrijd. Tegen een fysieke tegenstander aantredend met een 442 formatie speelde OJC verzorgd spel. De doelstelling van de voorbereiding het aanleren van de speelwijze en de spelpatronen kwamen meerdere malen beter naar voren.
Na een geweldige actie van "samba" Simo en de juist steekpass daarna zorgde Joost voor de 1-0. Kort daarna werd er een geweldige aanval gespeeld. Na een steekbal met een slimme overstap van Marijn op Youp. Wat gevolgd werd door een goede voorzet van Youp, werd afgerond door Daan. Een riante voorsprong voor OJC na 10 minuten. Hierna was duidelijk te zien dat OJC het spel domineerde. Een initiatief nemend OJC dicteerde en veroorzaakte regelmatig chaos in de verdediging waar orkaan Katrina dat deed in 2005 aan de kust van Amerika. Een middenveld met Simo, Daan en Jasper zorgde voor constante druk en de verdediging ondersteunde het middenveld daarbij erg goed. Na ongeveer een half uur spelen zorgde Brian voor de 3-0 ruststand na een assist van Maikel.
De tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. OJC was de baas en liet na om zichzelf verder te belonen. De afspraken werden minder kort nagekomen en het tempo was een stukje minder. Mede door de vele wissels en de gedachte dat deze wedstrijd niet meer verloren zou gaan. Na wederom een briljante actie van Simo zette hij nu Brian alleen voor de keeper. 4-0. Kort voor het eindsignaal gooide Sten snel in, stuurde daarbij Maikel diep die de bal breed legde en daarbij de hattrick van Brian volbracht.
Al met al een nuttige oefenwedstrijd waarbij OJC met momenten het spelpatroon liet terugkomen. A.s. Zaterdag begint de beker en zal er twee helften goed gespeeld moeten worden om verder te ontwikkelen richting de competitie.