OJC JO15-2 doet zichzelf tekort in bekerduel met RWB JO15-1

01-01-1970
01:00

De blessuregolf bij OJC JO15-2 houdt nog even aan. Met maar liefst 6 spelers die niet fit genoeg waren om te spelen aan de kant en een gedeeltelijk inzetbare speler op de bank was de spoeling opnieuw heel dun. Gelukkig kon er voor de bekerwedstrijd bij eersteklasser RWB JO15-1, weer een beroep worden gedaan op JO15-3. Dylan van Ravenstein, Tjeu van Lent en Bram Schumacher waren (opnieuw) bereid de opengevallen plekken in te nemen, zodat er een spelersgroep van 11,5 spelers de kleuren van OJC ging verdedigen.

In de beginfase had de thuisploeg helemaal niets in te brengen en kwam OJC al snel op voorsprong via Max Alink, die na een schitterende steekpass van Mika van Deursen alleen voor de keeper kwam en beheerst afwerkte: 0-1. Na 18 minuten scoorde Sander Hiddinga na goed voorbereidend werk van Sven v.d. Boomen 0-2 en er leek voor OJC geen vuiltje aan de lucht, gezien de stand, het veldoverwicht en de kansen die er werden afgedwongen.

Helaas wisten de gasten niet door te drukken. Kansen genoeg, maar scherpte in de afwerking te weinig. Verscheidene foutjes in de opbouw kwamen nog te veel voor en een van die momenten leverde meteen een tegendoelpunt op. Een volkomen vrije bal werd in de voeten van een tegenstander gespeeld en die wist dit buitenkansje netjes te benutten: 1-2. Het enthousiasme waarmee RWB speelde tegen het technisch vaardige OJC leverde een spannend schouwspel op, maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer.

Na de hervatting zag het talrijke publiek een wat sterker aandringende thuisploeg, die echter niets wist af te dwingen. De mogelijkheden die er desondanks waren werden voornamelijk gecreëerd door slordigheden in het spel van de bezoekers.

Halverwege de tweede helft werd zo'n moment fataal. Een van de OJC'ers was niet doortastend genoeg bij het wegwerken van de bal en liet zich de bal zomaar van de voet pikken door zijn tegenstander. Doelman Tjeu van Lent was kansloos: 2-2.
In de slotfase was het weer OJC dat de klok sloeg, maar ondanks enkele goede mogelijkheden wist men het doel niet meer te treffen. Met een toch wel teleurstellende eindstand van 2-2 kon worden gesteld dat OJC zichzelf opnieuw tekort had gedaan.

Om de open plaats in te vullen die is ontstaan door de beenbreuk van Tony van Mierlo, is vanaf maandag 4 september Dylan van Ravenstein vanuit de JO15-3 toegevoegd aan de selectie. Succes!