JO17-3 bekert verder na winst op Wilhelmina

01-01-1970
0-4

OJC JO17-3 bekert verder na winst op Wilhelmina JO17-2

Vandaag stond de bekerwedstrijd tegen Wilhelmina JO17-2 op het programma. De wedstrijd begon 5 minuten later omdat het merendeel van het meegereisde publiek op het aangegeven veld stond te wachten terwijl op het laatste moment beslist was om op het hoofdveld te spelen. Hoe dan ook, met een kleine vertraging kon dus aan de wedstrijd begonnen worden.

Zoals elke wedstrijd was het begin aftastend maar ook vandaag namen onze jongens snel het initiatief in handen. Het eerste gevaar kwam na 5 minuten, toen Robin vanaf de zijkant van het veld een vrije trap mocht nemen. Hij trapte de bal scherp voor het goal en Thom kopte net naast. In de 10e minuut kon Claudyo een mooie aanval net niet goed genoeg afronden maar een doelpunt hing in de lucht. Een minuut later gaf Kay de bal net iets te scherp voor en dus bleef de 0-0 nog op het scorebord. Hierdoor kreeg Wilhelmina weer wat vertrouwen en werd wat brutaler in het spel. De geel-zwarten probeerde aanvallen op te zetten maar stuitte telkens op de verdediging die goed stond. Iedereen zette weer een tandje bij en onze jongens kregen het spel daardoor weer in handen. In de 21e minuut schoot Appie uit een moeilijke hoek op het goal en de keeper tikte de bal corner. De dikverdiende voorsprong voor onze jongens kwam na 24 minuten voetballen. Mike gaf de bal op Appie die vrij de 0-1 in kon tikken. Slechts 2 minuten later was het onze keeper Mike die de gelijkmaker op een mooie manier wist te voorkomen. In de 33e minuut werd de voorsprong vergroot naar 0-2 door een mooie aanval. Robin gaf de bal diep op Kay maar Kay zijn voorzet was net iets te scherp voor Appie om de bal af te maken. Appie ging echter goed door waardoor de bal bij Claudyo kwam, die op zijn beurt weer Kay op maat bediende voor de 0-2. Een mooie combinatie waaruit op te maken was dat dit team elkaar best goed en makkelijk weet te vinden. In de 35e minuut redde Mike opnieuw een moeilijke bal uit de hoek en bereikte onze jongens met een 0-2 stand de rust.

De 2e helft ging op dezelfde voet verder, onze mannen maakte het spel en Wilhelmina loerde op counters. En die kregen ze in de 7e minuut van de 2e helft. Een geel-zwarte speler kon alleen naar het OJC doel lopen maar daar stond dan nog altijd Mike in en wederom zorgde hij met een goede reflex dat de 0 voor thuisploeg op het scorebord bleef. De 2e helft speelde onze “cupfighters” goed uit. Goede combinaties kregen we te zien en het was een leuke wedstrijd om naar te kijken. In de 16e minuut werd het nog 0-3 door Dave, die een corner van Thom zo in kon schieten. De uiteindelijke eindstand van 0-4 werd gescoord door Mike den Otter nadat hij een corner van Robin inkopte.

Vandaag zagen we dus wederom een mooie wedstrijd. Iedereen heeft weer hard gewerkt en zich goed ingezet en dat zien we graag! Volgende week beginnen we met de competitie en gaan onze jongens het proberen in de 2e klasse. We beginnen met een thuiswedstrijd tegen Wilhelmina Boys JO17-2. De wedstrijd begint om 14.45 uur en iedereen graag om 13.45 uur aanwezig. Tot volgende week!