OJC15-3 overtuigend door in bekercompetitie

01-01-1970
01:00

De poulefase van de bekercompetitie zit er al weer op. OJC Rosmalen JO15-3 haalde een 100% score. Door 3 overtuigende overwinningen op rij mogen de mannen zich nu gaan opmaken voor de knock-out fase. En dat zijn toch altijd leuke wedstrijden om te spelen.
De Poule waarin de JO15-3 speelde had 2 zwakkere broeders en 2 ogenschijnlijk wat betere teams. Vorige week nog won het team bijvoorbeeld nog gemakkelijk met 0-8 bij onze buren van Maliskamp, waar we ons eigenlijk voor moesten schamen dat daar geen dubbele cijfers op de borden zijn gekomen gezien het enorme krachtsverschil.
Vandaag reisde een bijna voltallig team (alleen Sander herstelt nog van een blessure) af naar Geldrop om zich te meten met de favoriet in de poule, Braakhuizen JO15-1. OJC moest de wedstrijd ook nog eens winnen. Braakhuizen had in de eerste twee wedstrijden indruk gemaakt door met maar liefst 12-1 van Maliskamp te winnen en met 8-2 Wodan en had daardoor een veel beter doelsaldo. Wie echter een wedstrijd zou verwachten tussen 2 teams die aan elkaar gewaagd zouden zijn, kwam bedrogen uit. Eigenlijk was de performance van Braakhuizen, met name in de 1e helft teleurstellend. OJC overklaste het Geldropse team vanaf de start en dat resulteerde al in de 1e minuut in een treffer. Het is niet toevallig dat het Lex was die met een geplaatst schot scoorde. Tot nu toe wist de middenvelder in iedere wedstrijd het net te vinden. In de tegenaanval na die goal zagen we het enige gevaar wat Braakhuizen te bieden had. Een razendsnelle linksbuiten, haalde met een enorme rush de achterlijn en kwam 1-op-1 met Tjeu te staan. Zijn voorzet werd echter door een attente Bart onderschept. Om verder gevaar van deze jongen te beperken maakte we een kleine omzetting en was het pittbull Felix die verder gevaar wist te voorkomen. Daarna begon een periode van Rosmalens gallery play, waarin veel druk werd gezet, goed werd gecombineerd en goede kansen werden gecreëerd. Helaas werd er vandaag weer veel gemist. Teun stond in de spits een dijk van een wedstrijd te spelen. Balvast en kaatsend was hij van grote waarde. Jammer dat uitgerekend hij de grootste kans voor open goal miste. Hij leek zich snel te revancheren, maar zijn inzet vanaf de 16-meter lijn trof slechts de paal. Voor de 2-0 was een terechte penalty nodig, die wederom door Lex onberispelijk werd ingeschoten.
Hoe voorspoedig alles in de eerste helft ging, zo slordig was alles in de tweede helft. We mochten van gelukspreken dat een vroeg Geldrops doelpunt al in de 1e minuut werd afgekeurd, anders zou een wedstrijd, die allang beslist had moeten zijn, zo nog maar kunnen kantelen. Het is niet de eerste keer in dit nog prille seizoen dat een goede 1e helft een slecht vervolg krijgt. Braakhuizen begon toch nog te geloven dat er wat te halen was en OJC voetbalde zich maar moeilijk onder de druk uit. Nadat nogmaals een doelpunt van Geldrop werd afgekeurd, nu door buitenspel, was het Job die als een duveltje uit een doosje scoorde met een mooi diagonaal schot. Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld. Door een fout in de omschakeling op het middenveld, counterde Braakhuizen al snel naar de 1-3 en leek het weer een soort van spannend. 10 minuten voor tijd was het Casper die de wedstrijd definitief in het slot gooide. Hiermee was de missie voltooid en kan volgende week de competitie gaan beginnen.