Bekerprestaties JO17-2 blijven prima

01-01-1970
01:00

Waar Feyenoord in 1970 voor het eerst de wereldbeker won. Heeft OJC hun bekerprestaties voortgezet uit tegen Nuenen. OJC zet hiermee gelijk een goede stap richting de volgende ronde.
Het decor was het hoofdveld op het mooie complex van Nuenen. Onder een lekker nazomer zonnetje werd er afgetrapt om 13:45. De doelstelling voor vandaag was het manier van spelen uitbouwen en stappen zetten om te anticiperen per wedstrijd. Na 5 minuten was het al raak. OJC zette erg goed druk en na een poging van Sten kwam de bal voor de voeten van Brian terecht. De bal caramboleerde door de verdedigers het doel in. Een zeer prettig begin van de 2e bekerwedstrijd.
Vrij snel was het duidelijk dat Nuenen de lange bal speelde op de snelle aanvallers. Hierdoor moest OJC continue achter de bal aan. Dit resulteerde in wederom een werelddoelpunt tegen. Na de fantastische knal tegen Oirschot (winkelhaak) dacht vandaag de nummer 14 dat hij Johan Cruijff zelf was en schoot de bal fantastisch in de kruising achter de verder erg goed keepende Tim.
Hierna begon er een mooi schaakstuk kansen over en weer en was het OJC dat zichzelf beloonde.
Daan gaf al aan last te hebben van zijn knie en wilde graag wisselen. Zijn kruit was alleen nog niet verschoten en dacht na een pass van Jasper, ik zal alles nog maar even geven. Was het een voorzet of een schot? daar zijn wij nog steeds niet achter maar Daan schoot de bal naast de 16 over de keeper heen in de verre hoek. Gelijk zijn wissel en Joost nam zijn taken over op het middenveld.
De 2e helft was een OJC wat de staf graag ziet. Dominerend in balbezit en weinig weggeven van kansen. OJC kreeg tijd en ruimte en liet zien door meer beweging in het spel te stoppen erg veel aanvallen te creëren. Met 'samba' Simo en Jasper die het spel gingen dicteren zorgde voor veel kansen. Na een mooie aanval en een goede voorzet van Marijn was het Maikel die nog net niet de wedstrijd op het spreekwoordelijke 'slot' kon gooien.
Het duurde vrij lang voor de wedstrijd was beslist maar mede dankzij de achterhoede onder leiding van keeper Tim en zijn verdedigers Bart, David, Max en de zeer goed spelende Youp geen kansen weggegeven. Uiteindelijk viel de beslissing vlak voor tijd en werd de 2e helft beloond met een doelpunt. Na een voorzet van David op het hoofd van Joost was het Brian die in de rebound de 3-1 op het scorebord zette.
Wederom een overwinning in de beker en wie weet is OJC op weg naar een zelfde bekeravontuur als Feyenoord in 1970. Er zijn weer goede stappen gezet, toch blijft er zeker werk aan de winkel om goed aan de competitie start te staan. Volgende week kan OJC zichzelf in ieder geval verzekeren van een ronde verder in de beker als er gewonnen wordt van SCI.
Man of the match: Youp Noijen