OJC JO17-2 is door in de beker!

01-01-1970
01:00

De dag die de boeken in gaat met de laagste maximum temperatuur in de Nederlandse geschiedenis (12,7 graden) gaat bij de nieuwe JO17-2 de boeken in als plaatsing voor de volgende ronde van het bekertoernooi.
Na 2 overwinningen stond er vandaag de beslissende partij op het programma uit tegen SCI. SCI kon nog door wanneer het met minimaal 4 doelpunten verschil van ons zou winnen. Wij zouden ons plaatsen met een gelijkspel.
De ziekenboeg was nog niet vol genoeg dus besloten de blessuregoden om Joost er aan toe te voegen en Daan op te zadelen met nog meer pijn.
Gelukkig deed Rick Wels mee om ervoor te zorgen dat OJC zich zou plaatsen voor de volgende ronde.
Na de aftrap was het gelijk genieten voor de staf van OJC. SCI werd na een goede warming-up gelijk vanaf het beginsignaal overrompeld. OJC hanteerde een ontzettend hoog baltempo en zorgde voor veel positiewisseling. De zeer aanvallende spelers bij OJC zorgde voor goede druk en veel kansen. Uit een voorzet van David was het na 9 minuten raak. Marijn schoot de bal tegen de touwen maar vanuit een buitenspelpositie. 3 minuten later was het alsnog raak. Maikel nam de bal aan, kon draaien en schoot de bal vanaf 23 meter de kruising in. Een 6 minuten later was het opnieuw raak. Na ontzettend goed druk zetten was het wederom Maikel die een veroverde bal langs de keeper kon tikken. SCI kreeg welgeteld 1 kans in de eerste helft. Uit een gevaarlijke vrije trap schoot het oude teammaatje van Tim de bal op doel. Hierbij kende Tim zijn ex-collega nog goed genoeg en pakte de bal fantastisch.
OJC domineerde volledig en speelde erg verzorgd. Na een overtreding en de vrije trap die volgde was het de kleinste man van het veld. Rick Wels die de bal op een geweldige manier in de verre hoek kopte. Kort hierna volgde nog een strafschop maar was hier het gloriemoment van de keeper door de bal te stoppen van Brian. Dit was tot nu toe het beste OJC in de hele voorbereiding.
In de rust werd aangegeven de lijn door te trekken en te laten zien wat OJC in zijn mars had. Maikel verliet geblesseerd het strijdtoneel en was het oplappen van de elleboog van Brian met een bloedneus.
De 2e helft kan bijna schriftelijk afgedaan worden. OJC hanteerde 5 tempo's lager. SCI veranderde van speelstijl en OJC liet zich niet gek maken. Ondanks de vele overtredingen die er werden gemaakt. Het klasse verschil was duidelijk alleen was het erg jammer voor de supporters dat OJC dit liet zien op de verkeerde manier en niet nog meer doelpunten erbij wilde maken. SCI wilde wel maar kon niet meer en OJC kon nog wel maar wilde niet meer.
Een aantal kansjes waren er nog wel maar waren niet besteed aan de spelers van de JO17-2.
Daan viel de laatste 20 minuten in voor Bart die nog een wedstrijd ging spelen bij de JO17-1.
Uiteindelijk is de voorbereiding erg goed verlopen en is OJC klaar om de competitie te gaan starten.
De spelpatronen beginnen zichtbaar te worden, nu is het alleen de doelstelling om het langer zo goed mogelijk uit te blijven voeren.
Dit volgende week te beginnen om 10 uur bij LRC Leerdam.
Man of the match: Rick Wels
#ontwikkeling #voorbereiding #competitiestart #zijnwijerklaarvoor? #cupfighters #OJCROSMALENJO17-2