OJC 5 kansloos onderuit tegen topfit Were Di

Were Di 3
OJC ROSMALEN 5
17-09-2017
3 - 1

Basis spelers:

Scheidsrechter:   Ven, Hans van de
Op bezoek bij Were Di is OJC 5 inspiratieloos ten onder gegaan. In Tilburg moest de Rosmalense formatie drie punten pakken om een kans te maken de poulefase van de beker te overleven, maar het leek wel alsof ze dat helemaal niet wilde. Het werd 3-1.

OJC 5 was het bekeravontuur uitstekend begonnen met een thuisoverwinning op Jong Brabant, maar moest een week later hun meerdere erkennen toen er verloren werd van FC Tilburg. Daardoor moest er gewonnen worden van Were Di, waardoor de wedstrijd onder hoogspanning kwam te staan. OJC 5 had echter van tevoren bedacht dat het helemaal niet naar de volgende ronde van de beker wilde. Zodoende nam het wat van de druk weg en kon het vrijuit voetballen.

Deze lakende instelling van de bezoekers resulteerde in een snelle goal van de thuisploeg. Nota bene de centrale verdediger stond aan het eind van een flitsende aanval. Hij had als een typisch spijkerharde verdediger een diamanten oorbel in, maar daar liet hij zich niet door afleiden. IJskoud schoot hij de openingstreffer binnen.

Het was duidelijk: Were Di had wél zin in de wedstrijd, ondanks het feit dat zij door twee eerdere nederlagen de groep niet meer konden overleven. Misschien was hun dadendrang af te lijden van het willen van revanche. Met volle overgaven stormde ze met tien man het veld heen en weer, en gaf het OJC geen seconde rust.

De momenten dat OJC voetballend iets van zichzelf liet zien waren schaars. Eén van de keren dat de ploeg het voor elkaar kreeg de bal meer dan drie keer naar elkaar over te spelen kwam de bal bij Ruben terecht. Die kreeg de bal na een degelijke aanvalsopzet teruggelegd van Twan. De gelegenheidsaanvoerder bevond zich aan de linkerkant net buiten het strafschopgebied en haalde vanuit die moeilijke hoek zowaar doeltreffend uit. Met een mooie boog vloog de bal er in de verre hoek schitterend in: 1-1.

OJC 5 moest nu gaan oppassen. Als het dat niet zou doen kon het zich zomaar gaan plaatsen voor de volgende ronde van de beker. Sommige spelers hadden die ambitie niet, bang dat ze er enkele vrije zondagen voor op moesten geven. Lars had die insteek zelf niet, maar was dusdanig begaan met zijn teamgenoten dat hij besloot bij de volgende doelpoging van de tegenstander een goal toe te staan. Bij een afstandsschot hield hij zijn handen precies genoeg uit elkaar om de bal er door te laten kunnen, waardoor de thuisploeg weer kon juichen: 2-1.

Ook in de tweede helft was OJC niet bij machte iets tegenover de tomeloze inzet van de thuisploeg te zetten. Verdedigend het de ploeg het lastig en aanvallend kon het geen potten breken. Ruben stond voorin op een eiland en in de zee eromheen stormde het. De spelers van Were Di hadden nog steeds niet genoeg en bleven maar rennen. Tot veel echte kansen kwam het echter niet.

Wel viel er nog een doelpunt, al vroeg na de rust. Een vrije trap werd voorgezet maar niet goed verwerkt door de verdediging. Een verdwaalde bal kon niet worden weggewerkt en werd van dichtbij binnen geschoten. Dat bepaalde de eindstand op 3-1.

Wederom een teleurstellend bezoek aan Tilburg. Gelukkig hoeven we er de gehele competitie niet meer naartoe. Het bekeravontuur is over.
 

Andere verslagen

Terug naar boven