MO11-2 gaat strijdend ten onder in bekerwedstrijd

01-01-1970
01:00

Zaterdag 16 september stond de laatste bekerwedstrijd in de poulefase op het programma. We mochten op bezoek bij Wilhelmina MO11-1 in Den Bosch. Aanvang van de wedstrijd was 08:30 uur.

Voorafgaande de wedstrijd wisten we al, dat Wilhelmina een sterke tegenstander zou zijn. Zij waren de trotse koploper in de poule en zij hadden al hun wedstrijden met ruime cijfers gewonnen. Wij, als MO11-2, stonden met 4 punten op een keurige tweede plaats. Bij een overwinning van ons, zouden wij als poulewinnaar doorgaan.

Door de blessure van Lois hebben we min of meer een probleem gekregen, wie wil er nu gaan keepen? Niet iedere speelster durft als keeper op te treden. Chanice had afgelopen week al aangegeven, dat zij wel een helft wilde gaan keepen. Hiermee waren de leiders uiteraard erg blij mee. Ze kan terugkijken op een prima wedstrijd. Chanice had een aantal goede reddingen gemaakt.

In de warming-up werd ons vermoeden al snel bevestigd. Wilhelmina was een team met erg veel fysiek sterke speelsters, die nog eens over een heel hard schot beschikten.
Vandaag hadden we maar één leider en die vertelde tegen de meiden; als we de strijd en inzet van de vorige wedstrijd kunnen evenaren, dan kunnen we misschien hier voor een stunt zorgen. Al snel na de aftrap bleek de tegenstander over een goed voetballende ploeg te beschikken. Het enige wat OJC kon doen, was verdedigen. De speelsters hadden één opdracht meegekregen; probeer fel de duels aan te gaan en laat je niet kennen!
Sommige speelsters zijn inmiddels over de drempel heen en durven de duels aan te gaan. Andere speelsters hebben daar nog wat meer moeite mee. Dit is niet erg, dit is een proces waar aan gewerkt gaat worden.
We hadden al eerder gezegd, dat Chanice erg goed stond te keepen. Samen met de verdedigers Daisy, Esmée, Lena en Nova konden we de aanvallen pareren. Heel af en toe kwamen we aanvallend eruit, maar echt gevaarlijk konden we helaas niet worden.
Voorin hadden Luna, Bieke, Quinnty en Eline het erg moeilijk tegen de fysiek sterke verdedigers. Ondanks dat hebben ze erg hard gewerkt.
Uiteindelijk konden we het aanvalsgeweld van de tegenstander niet meer tegenhouden en gingen we met een 4-0 achterstand de rust in.

Tijdens de rust waren de meeste spelers erg teleurgesteld in het verloop van de wedstrijd. Stiekem hadden ze gehoopt op een beter resultaat. Toch de complimenten voor het harde werken en de goede inzet. In één van de vorige verslagen hebben we verteld, dat dit toch de basis is voor het komend voetbalseizoen.
Eline had aangegeven dat zij wel de tweede helft wilde gaan keepen. Ook zij mag terugkijken op een prima wedstrijd. Er waren een aantal prima reddingen bij. Naarmate de wedstrijd vorderde vloeiden de krachten weg bij de meiden. De tegenstander kon nog 3 keer scoren, waardoor de uitslag 7-0 was geworden. Een flinke nederlaag voor de meiden, maar het jonge team mag er toch een goed gevoel aan overhouden. Het is niet erg om te verliezen, maar hoe er wordt verloren. De meiden hebben er alles aan gedaan om met een goed resultaat naar huis terug te keren. Iedereen mag toch trots zijn.

Volgende week begint eindelijk de competitie. We gaan dan weer een uitwedstrijd spelen tegen VOAB uit Goirle. Nieuwe ronde nieuwe kansen! Komende week gaan we weer lekker trainen en de resultaten komen vanzelf weer.