JO17-3 wint met dubbele cijfers van Wilhelmina Boys

01-01-1970
10-2

Super start voor JO17-3 na winst met dubbele cijfers tegen Wilhelmina Boys JO17-2

OJC JO17-3 - Wilhelmina Boys JO17-2 10-2

Vandaag de 1e competitiewedstrijd van het seizoen 2017-2018 in de 2e klasse. Onder prachtige weersomstandigheden kwam Wilhelmina Boys uit Best op bezoek en het was goed toeven langs de lijn in het zonnetje. Als nou de wedstrijd ook zo mooi zou worden dan zou het helemaal af zijn..

Er waren weer voldoende supporters op komen dagen van de thuisspelende club en die zagen een heel snel doelpunt van Kay. Net nadat er afgetrapt was en we het goed en wel in de gaten hadden, had Kay de keeper al gepasseerd voor de 1-0. Anderhalve minuut later kopte Thom de 2-0 al binnen dus er was een fantastisch begin gemaakt. Binnen 3 minuten al zo’n voorsprong is lekker en dat voetbalt een stuk fijner. Het was eigenlijk eenrichtingverkeer richting het doel van de tegenstander. In de 13e minuut kreeg Claudyo een kansje maar de keeper wist de bal met zijn vingertoppen naast de paal te duwen. OJC speelde deze fase iets rommeliger en te gehaast en lieten de tegenstander wat meer komen. Toch konden ze niet gevaarlijk worden voor het goal van onze keeper Mike. Langzaam aan kwamen de kansjes voor onze jongens weer en in de 27e minuut was het Claudyo , die de 3-0 aantekende. De volgende aanval was ook weer raak. Dave kwam prachtig op vanaf de linkerflank en wist met een paar bewegingen zijn tegenstander het bos in te sturen. Een voorzet op maat volgde en Appie was goed meegekomen en kon bij de 2e paal vrij inkoppen. Maar onze jongens waren nog niet tevreden met 4-0 en besloten er in de 35e minuut nog eentje bij te prikken. Nu was het Kay die de bal keurig op Dave gaf, die vervolgens de 5-0 inkopte. Met deze riante voorsprong brak de rust aan.

De 2e helft waren onze mannen niet van plan om het rustiger aan te doen, integendeel, na 1 minuut spelen was het alweer 6-0. Jasper kopte de corner van Claudyo goed in en zo werd er dus flink gewerkt aan het doelsaldo. De inzet was van iedereen goed en er werd goed samengespeeld. Meer dan eens zagen we mooie combinaties waar de tegenstander niet aan te pas kwam. In de 12e minuut van de 2e helft scoorde Claudyo de 7-0 omdat de keeper een terugspeelbal slecht wegwerkte. Claudyo reageerde attent en strafte de keepersfout gelijk af. De 8-0 kwam ook van Claudyo, die de bal van een meter of 25 over de keeper net onder de lat plaatste. We schrijven dan de 15e minuut van de 2e helft. En met zo’n voorsprong wordt blijven voetballen wat lastiger. Even niet goed opletten resulteerde dan ook in de 20e minuut in de 8-1. Het verliep allemaal lekker en het was er ook prachtig weer voor. Totdat Lucas ineens op de grond lag. Voor zover wij hadden kunnen zien verdraaide hij zijn knie en bleef op de grond liggen. Per brancard moest hij het veld verlaten en richting ziekenhuis. Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe het met hem is maar we wensen hem sterkte en beterschap en hopelijk valt het mee. Na de ze vertraging werd de wedstrijd weer hervat en scoorde Claudyo meteen de 9-1 na aangeven van Jasper. Met nog een paar minuten te spelen kregen onze mannen ook nog een penalty mee die Robin verzilverde en daarmee de dubbele cijfers op het scorebord zetten. Door even niet op te letten in onze verdediging werd het nog 10-2 maar dat was tevens de eindstand van deze wedstrijd.

Iedereen heeft een goede wedstrijd gespeeld en goed hun best gedaan. Ik wil dan ook niemand tekort doen dus als je je naam niet terugleest in het verslag, ook jij hebt het goed gedaan vandaag. De doelpunten komen vaak van de aanvallende spelers en daarom worden zij vaak eerder genoemd als een verdediger. Maar dit was weer een goede teamprestatie! We hopen dat het voor Lucas meevalt en dat hij er snel weer bij is. Volgende week een uitwedstrijd om 13.30 uur. Hoogst waarschijnlijk vertrekken we om 12.15 uur richting Woensel waar we het opnemen tegen Nieuw Woensel JO17-1. In de loop van de week horen jullie de spelers de definitieve vertrektijd. Prettig weekend verder!