OJC JO15-3 speelt met vuur in Gameren

01-01-1970
01:00

Na 3 geslaagde bekerduels begon vandaag eindelijk de competitie. De JO15-3 is ingedeeld in de 2e klasse-8. Deze poule vertoont opvallende gelijkenissen met de competitie waarin de JO15-1 speelt. Beide teams spelen landelijk, en beide teams moeten regelmatig zeer vroeg vertrekken. Vandaag ging de reis naar het zeer landelijk gelegen Gameren, waar de wedstrijd, tegen de lokale GVV'63 JO15-1 al om 10.30 uur begon. Vroeger uit de veren dan gebruikelijk dus, maar wel fijn. Het was een mooie na-zomerse dag en de temperatuur was om 10.30 uur aangenamer dan dat hij om 13.00 uur zou zijn. Na een zeer vriendelijk ontvangst kon de wedstrijd beginnen.

Het grootste vraagstuk vandaag was "wie scoort het eerste doelpunt". Tot nu toe was in alle gespeelde wedstrijden, Lex die de scoorde opende, en ook degene (wedstrijd tegen Zwaluw uitgezonderd, die het 2e doelpunt voor zijn rekening nam. Helaas kregen we donderdag het slechte nieuws dat uitgerekend Lex, zijn arm had gebroken en langere tijd uit de roulatie is. Daarnaast was ook Sander nog niet van de partij, al lijkt hij op de trainingen wel aan te tonen dat hij hard op de weg terug is van een langere blessure. Genoeg over de mensen die er niet zijn. Nog steeds is er een selectie over van zeer goede voetballers. En zo bleek ook in de openingsfase. De eerste 10 minuten werd de tegenstander totaal overrompeld. Met goed combinatie spel en veel druk naar voren, wist GVV zo af en toe niet wat er met hen gebeurde. Al in de 1e minuut kreeg Denzel een grote kans om de score te openen maar hij strandde op de voortreffelijk keepende Gamerse doelman. Na 10 minuten werd het Rosmalense spel wat minder. Er was nog wel voldoende druk op de bal, waardoor GVV geen moment in de wedstrijd wist te komen. Maar de eigen passes werden slordiger. Het spel werd niet verlegd, de drukte met name aan de rechterkant werd steeds opgezocht waardoor GVV het veld klein kon houden en er nauwelijks nog kansen ontstonden. Toch viel in die fase de 0-1. Een voortreffelijke voorzet van Rens werd door Teun op uiterst fraaie wijze afgerond. Een echt spitsen-doelpunt. 0-1 Zou uiteindelijk ook de ruststand zijn. Het was dus nog een wedstrijd maar gezien het krachtsverschil had de wedstrijd al in het slot moeten zitten.

De tweede helft begon waar de eerste helft was geëindigd. Het aantal kansen was nu groot maar niemand durfde de trekker over te halen. Teun liep alleen af op de keeper maar speelde op Job. Denzel kwam in scoringspositie maar speelde af op Sergio. En zo ging het maar door. Omdat de 0-1 op het bord bleef kroop de angst in het team en GVV rook dat er wellicht toch wat te halen viel. Midden van de tweede helft werd er zelfs gescoord, maar de treffer werd terecht wegens buitenspel afgekeurd (al dacht de Gamerse leiding, die dat vanuit hun positie helemaal niet konden beoordelen, daar anders over. Verder dan dit wapenfeit zou het niet veel spannender worden voor het doel van Tjeu. Met name de beide backs voetbalde een uiterst goede wedstrijd. Felix in opbouwende zin vanaf rechts, en de uiterst fanatieke Tim liep veel gaten dicht vanaf links. Gelukkig liep de wedstrijd al op zijn einde. Hij werd geheel in de sfeer van de wedstrijd afgesloten met een gemiste kans. Nu was het Casper die een voorzet van Job aan de verkeerde kant van de kruising schoot. Niet veel later klonk het verlossende eindsignaal. De eerste 3 punten zijn binnen. Maar de JO15-3 heeft het zich zelf vandaag wel onnodig moeilijk gemaakt.