Uitstekende competitiestart MO11-2

01-01-1970
01:00

Zaterdag 23 september stond de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. We speelden een uitwedstrijd tegen VOAB MO11-1 uit Goirle. Om 10.15 uur was de aftrap en het publiek was weer in groten getale aanwezig.

Na een voorbereiding van 3 weken, waarin we goed getraind hebben en 3 wedstrijden voor de beker hadden gespeeld, waren de meiden klaar voor de competitiestart. De weergoden waren ons goed gezind. Onder ideale weersomstandigheden konden we weer gaan genieten van een mooi voetbalduel. Twee speelsters hadden afgezegd; de geblesseerde Lois en Chanice was verhinderd door een feestje.

De afgelopen week was het weer puzzelen, welke speelster het doel zou gaan verdedigen. Niet alle speelsters kunnen of willen gaan keepen, waardoor de leiders weer creatief moesten zijn. Deze keer hadden we Quinty bereid gevonden om het doel te gaan verdedigen. Zij had nog nooit gekeept, maar ze kan terugkijken op een prima wedstrijd. Ze gaf zelfs aan om vaker in het doel te willen staan. Hier gaan we de komende weken verder mee.
Ook dit seizoen proberen we de speelsters weer met veel inzet en passie te laten spelen. Op de trainingen wordt veel arbeid geleverd om samen op een hoger niveau te komen en ook in de wedstrijden gaat dit steeds beter. OJC ROSMALEN kende een vliegende start. Al na een minuut was het raak. Eline was de afmaker van een mooie aanval. De tegenstander was nog niet van de schrik bekomen of Luna maakte er al 0-2 van. Het was duidelijk te merken, dat wij als team al verder waren dan VOAB. Het aanvalsgeweld van OJC bleef doorgaan. Luna kon nog twee keer scoren.
Quinty had de eerste helft heel weinig te doen. De verdediging met Esmée, Daisy, Lena en Nova was gewoon te sterk voor de tegenstander. Elke aanval werd vakkundig onschadelijk gemaakt. OJC bleef de betere ploeg. De vele trainingsuren beginnen zich eindelijk uit te betalen. Het samenspel tussen de speelsters wordt steeds beter. Tussen de mooie aanvallen door maakte Eline ook nog twee doelpunten. Het was een prachtige ochtend voor de meiden van OJC. Net voor rust scoorde Esmée, na een lange sprint, ook een doelpunt, waardoor we met 0-7 de rust in gingen.

In de rust kregen de meiden de complimenten over het vertoonde spel. Er werd afgesproken, dat we in de tweede helft de trainingsoefeningen meer zouden gaan toepassen. Dit was in ieder geval een goed moment ervoor. De tweede helft begon wat lastiger dan de eerste helft. VOAB bleek een andere (oudere)speelster opgesteld te hebben, die behoorlijk kon voetballen. De tegenstander kwam opeens wel bij het doel van Quinty, maar door haar goede reddingen, konden we het doel schoonhouden. Aanvallend lieten we af en toe een paar steekjes vallen, waardoor de aanvallen niet goed werden uitgevoerd. Toch konden Eline en Luna allebei nog een keer scoren.
De aanvallen van VOAB werden steeds minder en OJC bleef op het doel van de tegenstander schieten. Het was een wonder, dat de doelpunten uitbleven. Uiteindelijk was het Bieke, die met een mooi schot de 0-10 op het scorebord zette.
Als mooie afsluiting van de wedstrijd kon Luna nog twee keer scoren, waardoor de einduitslag 0-12 geworden was.

Een hele mooie prestatie van de meiden. We hebben allemaal erg hard gewerkt voor een goed resultaat. De trainingsuren gaan eindelijk uitbetaald worden. Er werd met vlagen mooi voetbal gespeeld. Hier mogen we met z’n allen erg trots op zijn.

Volgende week weer een thuiswedstrijd en dan spelen we tegen Emplina MO11-1. Kom de meiden weer aanmoedigen!